TEMPERATŪROS REGULIAVIMAS
Reguliuoti temperatūrą Big Green Egg kepsninėje labai paprasta. Reikia remtis tokiu principu: daugiau deguonies – daugiau kaitros.

Iš esmės, kuo plačiau atidarysite apatinę sklendę ir angą viršuje, tuo kaitriau degs anglys. Nesunkiai pasieksite 50 – 400 °C temperatūrą. Kelis kartus panaudoję EGG® kepsninę savaime išmoksite reguliuoti temperatūrą. Nepamirškite, kad Big Green Egg kepsninės veikimą lemia daug veiksnių: anglių rūšis, temperatūra lauke, vėjas, uždegtų anglių kiekis ir t. t.

Temperatūros stabilizavimas

Vos tik užkursite Big Green Egg kepsninę, temperatūra viduje ims kilti. Vidaus temperatūrą stebėkite ant dangčio įtaisytoje skalėje. Priklausomai nuo to, kokioje temperatūroje norėsite kepti, turėsite beveik iki galo uždaryti ir viršutinę, ir apatinę angas, kad stabilizuotumėte temperatūrą. Jei leisite, Big Green Egg kepsninė gali smarkiai įkaisti, todėl jai šylant stebėkite temperatūrą. Kai iki pageidaujamos temperatūros liks 5–10 °C, uždarykite angas ir pradėkite stabilizuoti temperatūrą:

Kepimas ant grotelių ir aukštoje temperatūroje

Kepdamas aukštoje temperatūroje dažniausiai net neuždarau viršutinės angos. Gaminant aukštoje temperatūroje kaitrai reguliuoti visiškai pakanka apatinės sklendės.

Rūkinimas arba netiesioginis kepimas (t. y. „lėtai ir žemoje temperatūroje“)

Įprastai apatinę sklendę uždarome palikdami tik 0.5–1 cm tarpą. Praėjus porai minučių galite šiek tiek pareguliuoti sklendę ir nustatyti tikslesnę temperatūrą. Paskui ant Big Green Egg kepsninės viršaus uždedam angą. Kepant lėtai ir žemoje temperatūroje gali pakakti viršuje atidaryti tik angą, o ne sklendę. Jei reikia daugiau kaitros, iš pradžių per maždaug 0.5 cm atitraukite viršutinę sklendę.
Temperatūra turėtų stabilizuotis per kelias minutes. Galėsite šiek tiek reguliuoti sklendes ir keisti temperatūrą. Atminkite, kad EGG® kepsninės temperatūra gali pasikeisti net vos vos stumtelėjus sklendes. Taip pat nepamirškite, kad pokyčiai įvyksta ne iš karto, o pamažu, per kelias minutes.

Rinkitės žemesnę temperatūrą

Svarbu turėti omenyje, kad Big Green Egg kepsninė labai sparčiai įkais, jei atversite kurią nors iš angų ir į ugniadėžę įleisite daugiau deguonies. Dėl keramikos sugebėjimo išlaikyti karštį temperatūra Egg kepsninėje krenta daug lėčiau, todėl geriausia rinktis žemesnę temperatūrą, kadangi kaitrą galima padidinti vos atstūmus sklendes.

Be reikalo neatidarykite Big Green Egg kepsninės

Gamindami maistą Egg kepsninėje atsispirkite pagundai be reikalo darinėti dangtį. Atidarius Big Green Egg kepsninę netenkama labai daug karščio, kuriam atkurti prireikia daug laiko. Tai gali neigiamai paveikti jūsų maistą, ypač jei gaminate aukštoje temperatūroje.

Šaltų daiktų dėjimas į įkaitusią Big Green Egg kepsninę

Į Big Green Egg įdėjus šaltus keraminius daiktus, pavyzdžiui, plokščių laikiklį arba picos akmenį, ženkliai sumažės temperatūra viduje. Net šaltas mėsos gabalas sumažins vidinę EGG kepsninės temperatūrą. Rekomenduojama tokius keraminius daiktus kaip plokščių laikiklis arba picos akmuo prieš kepant pašildyti. Jei į EGG kepsninę įdėjote šaltą daiktą, luktelėkite kelias minutes, kol jis sušils; jei prieš tai stabilizavote temperatūrą, sklendžių reguliuoti nereikia.

Mokomieji vaizdo įrašai: temperaturos regūliavimas
viedo-image
viedo-image








Taip pat skaitykite NAUDOJANT PIRMĄ KARTĄ,


Big Green Egg®, EGG®, EGGcessories®, MiniMax™, Mates™, Nest™ ir convEGGtor™ yra Big Green Egg Inc. prekių ženklai arba registruoti prekių ženklai.

close