MEDŽIO ANGLYS

 

Kiekvienas grilio gerbėjas žino, kad didelės įtakos galutiniam pagaminto maisto skoniui turi ne tik produktai ar turima kepsninė, bet ir anglys griliui. Kas svarbiausia renkantis tinkamą kurą kepsninei? Visų pirma, jis neturėtų pasižymėti nemaloniu kvapu, be to, pageidautina, kad anglys griliui degtų taupiai ir našiai. Kepsninėms netinka židiniams arba katilams skirtas kuras, pavyzdžiui, anglies granulės, net jei tokio kuro kaina ir atrodo priimtinesnė.

Atsižvelgiant į šiuos reikalavimus, geriausias pasirinkimas – medžio anglis. Gabalinės medžio anglys griliui įsidegs greitai, bet rusens taupiai, be to, nesuteiks patiekalams nemalonaus kvapo ir skonio. Priešingai – patiekalai įgis malonaus dūmų aromato. Tikri gurmainai tai tikrai įvertins.

 

Tačiau ne visos medžio anglys vienodai geros. Renkantis jas reikėtų atkreipti dėmesį į pagaminimo būdą ir žaliavas. Norint tausoti aplinką ir nešvaistyti kuro, geriausias pasirinkimas – ekologiškos anglys griliui, tvariu būdu pagamintos iš kokybiškos medienos. Apskritai kokybei šiuo atveju nereikėtų taupyti, juk maža kaina gali slėpti prastą produktą, pavyzdžiui, smarkiai rūkstančias arba per greitai išdegančias anglis. Todėl geriau nerizikuoti ir rinktis tik aukštos kokybės kurą kepsninėms. Išskirtinės kokybės medžio anglių griliui Vilniuje galima įsigyti Big Green Egg salone. Šios gabalinės anglys pagamintos iš rinktinės medienos. Jos taupios ir našios, neturi nemalonaus kvapo, o joms išdegus lieka labai nedaug pelenų. Tikra grilio entuziasto svajonė!

close