Pagrindinės barbekiu taisyklės

Nors Big Green Egg yra daugiau nei kepsninė, joje galite ruošti gardžiausius klasikinius barbekiu patiekalus – nuo gardžių lipnių vištų sparnelių ir sultingų mėsainių iki krūtininės.

Big Green Egg žinoma ne tik dėl išskirtinio patiekalams suteikiamo skonio. Daugelis žmonių šią ypatingą kepsninę renkasi dėl kokybės, patikimumo ir universalumo. Joje galite ruošti begalę patiekalų – nuo troškinių ir šviežios duonos iki klasikinių barbekiu kepsnių.

Dauguma klasikinių barbekiu patiekalų gaminami ant grotelių. Prisiminkime pirmuosius grilius – tai tebuvo paprasti įrenginiai, kuriuose ant grotelių virš anglių buvo kepami įvairūs produktai, dažniausiai mėsa. Po to, kai Ed Fisher, Big Green Egg Inc. įkūrėjas, Japonijoje atrado kamado indus, įkvėptas amerikietiškos barbekiu kultūros jis molinį indą papildė grotelėmis. Taip sukūrė universalų prietaisą, tinkamą kepti ant grotelių, gruzdinti, virti, troškinti, rūkinti, kepti žemoje temperatūroje. Bėgant metams jis tobulino šį atradimą ir iš geriausių medžiagų sukūrė savitą prietaisą – taip atsirado šiuolaikinė Big Green Egg kepsninė.

Uždarytas dangtis

Kepant klasikinius barbekiu patiekalus Big Green Egg pranoksta kitas BBQ kepsnines. Juk gaminant maistą šioje kepsninėje reikia uždaryti dangtį. Taip produktai išlieka sultingesni ir nepridega, nes nulašėję riebalai neužsiliepsnoja. Kartais pravartu naudoti priedus. Vištienos pjausnius galima kepti naudojant convEGGtor laikiklį, kad mėsa išeitų dailiai apskrudusi. Kepant gardžiausius mėsainius tereikia taikyti klasikinį kepimo būdą, bet ir šį patiekalą galite pakeisti mėsos paplotėlį kuo nors įdarydami. Jautienos krūtininę geriausia kepti žemoje temperatūroje – tuomet šią užgaidžią išpjovą pavyks lengvai pagaminti. Krūtininė linkusi išsausėti, bet kepama EGG kepsninėje mėsa išliks minkšta ir sultinga. Su Big Green Egg galėsite lengvai ir išradingai pagaminti klasikinius barbekiu patiekalus, kurie visada bus skanūs!

close