Figų ‘Tarte Tatin’ pyragas

 

Neabejotinai žinote apie obuolių „tarte tatin“, kitaip apverstą obuolių pyragą. Galbūt jau esate jį kepę savo Big Green Egg. Tačiau ar yra tekę kamado kepsninėje gaminti apverstą šviežių figų pyragą? Šie skanūs ir saldūs mėsingos tekstūros vaisiai puikiai tam tinka! Šiame apversto pyrago recepte figas deriname su šoninės kubeliais ir papuošimui naudojamu fetos sūriu. Figų ir karamelės saldumas puikiai dera su šoninės sūrumu ir lengvu fetos rūgštumu. Kada į savo meniu įtrauksite šį skanų pyragą?

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

LYGIS: LENGVAS

PARUOŠIMO LAIKAS: 15 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 65 MINUTĖS

VISO: 80 MINUČIŲ

KIEKIS: 8 ASMENIMS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Įdaras

15 graikinių riešutų

12 figos

1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

100 g šoninės kubelių

100 g cukranendrių sukraus

50 ml vandens

50 g sviesto

Pagrindas

1 sluoksniuotos tešlos lakštas, maždaug 25 x 25 cm

1 kiaušinio trynys

½ valgomojo šaukšto vandens

2 valgomieji šaukštai cukranendrių cukraus

Papuošimui

100 g fetos sūrio

2 plačialapės petražolės šakelės

Reikalingi priedai:

convEGGtor

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

  1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir su įstatyta karščio apsauga bei nerūdijančio plieno grotelėmis pakaitinkite iki 180°C temperatūros.

2. Kai kamado kepsninė pasiekia maždaug 150°C temperatūrą, padėkite keptuvę (Ø 27 cm) ant grotelių ir pakaitinkite ją.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Garnyrui suberkite graikinius riešutus į keptuvę ir pakepkite juos 5-6 minutes. Retkarčiais pamaišykite ir po kiekvieno pamaišymo uždenkite EGG dangtį. Tuo tarpu nupjaukite figų galiukus ir perpjaukite jas per pusę. Atidėkite į šalį.

2. Išsemkite graikinius riešutus iš keptuvės ir pasidėkite į šalį. Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite kamado kepsninę iki 220°C.

3. Sudėkite į keptuvę šoninės kubelius ir kepkite maždaug 4 minutes; šoninės nereikia kepti iki traškumo. Į keptuvę įbarstykite cukranendrių cukrų ir karamelizuokite 2-3 minutes, dažnai pamaišydami. Į keptuvę įpilkite vandens ir maišykite, kol vanduo susimaišys su ištirpusiu cukrumi ir susidarys sirupo tirštumo karamelė.

4. Išimkite keptuvę iš EGG, pastatykite ją ant karščiui atsparaus paviršiaus ir įmaišykite sviestą į šoninės ir karamelės mišinį. Ant keptuvės dugno tolygiai paskirstykite šoninės kubelius ir sudėkite į keptuvę per pusę supjaustytas figas.

5. Pagrindui iškočiokite tešlą iki plonumo. Ji turi būti pakankamai didelė, kad keptuvėje apdengtų figas. Uždėkite sluoksniuotąją tešlą ant figų, pradurkite tešlos lazdele arba šakute ir nupjaukite perteklinę tešlą. Išplakite kiaušinio trynį su vandeniu, ištepkite tešlą šiuo mišiniu ir tolygiai pabarstykite cukranendrių cukrumi. Pastatykite keptuvę ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir kepkite maždaug 20 minučių, kol tešla iškeps ir įgys aukso rudumo atspalvį.

6. Išimkite apverstą pyragą iš Big Green Egg ir palikite atvėsti maždaug 10 minučių, kol karamelė pradės stingti, bet dar bus šilta. Neleiskite karamelei pernelyg sustingti, kitaip negalėsite ištraukti pyrago iš keptuvės, jo nesugadinę.

7. Ant keptuvės uždėkite kepimo popieriaus, o ant viršaus padėkite didelę lėkštę ar pjaustymo lentelę. Vienu judesiu apverskite ir ištraukite kepimo popierių iš po apversto pyrago. Palikite jį atvėsti iki kambario temperatūros arba kol taps pošiltis.

8. Papuošimui ant apversto pyrago sutrupinkite fetos sūrį. Užbarstykite graikinius riešutus ir papuoškite petražolių lapeliais.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close