Aviečių klafutis

 

Svarstote ką gardaus ir paprasto būtų galima išsikepti Big Green Egg kepsninėje? Tuomet išbandykite šį skanų klafučio receptą – tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kuris kamado kepsninėje gaunasi nepakartojamas. Šis patiekalas turi netikėtą ingredientą. Įprastai klafutis yra gaminamas su vyšniomis, bet šiame recepte naudosime sultingas avietes. Dievinate klafutį? Tuomet vieną kartą jį išbandykite su vyšniomis, o kitąkart su persikais, obuoliais, slyvomis arba kitomis uogomis.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

VIRTUVĖ: PRANCŪZIJOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 75 MINUTĖS

GAMINIMO LAIKAS: 80 MINUČIŲ

IŠ VISO: 155 MINUTĖS

KIEKIS: 8–12 PORCIJŲ

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Tešlai

150 g miltų ir šiek tiek pabarstymui

0,5 citrinos

100 g kambario temperatūros sviesto ir šiek tiek formai ištepti

50 g itin smulkaus baltojo cukraus

25 g kiaušinio

1 g smulkios druskos

Įdarui

75 g miltų

75 g smulkiojo cukraus

240 g nenugriebto pieno

150 g kiaušinių

300 g aviečių

 

Patiekimui

Cukraus pudros apibarstymui

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Maža ketaus keptuvė

 

 

 

 

IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Dukart persijokite tešlai skirtus miltus. Smulkia tarka nutarkuokite pusės citrinos žievelę (šiam patiekalui citrinos sulčių nereikės). Sutrinkite sviestą su itin smulkiu baltuoju cukrumi. Įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, kiaušinį, įberkite druskos ir subėrę miltus išminkykite į vientisą tešlos masę.

2. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įstatę convEGGtor laikiklį bei įdėję nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros.

2. Tuo tarpu, ištepkite (26 cm skersmens) keptuvę sviestu ir apibarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių.

3. Iškočiokite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio, kol jos lakštas taps pakankamai platus, kad juo būtų galima iškloti keptuvės dugną. Įdėkite tešlos lakštą į keptuvę ir pirštais apspaudinėkite keptuvės dugną ir kraštus taip, kad tešla uždengtų visą jos plotą.

4. Dukart persijokite įdarui skirtus miltus. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite su supiltu smulkiuoju cukrumi. Po truputį supilkite pieną ir galiausiai suberkite miltus, kad gautųsi vienalytė skystos tešlos masė.

5. Supilkite tešlą į keptuvę ir ant viršaus tolygiai sudėkite avietes. Padėkite keptuvę ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite klafutį apie 45 minutes, kol visiškai iškeps ir įgis gelsvai rudą atspalvį.

6. Išimkite klafutį iš Big Green Egg kepsninės ir palikite atvėsti.

7. Tuomet apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabaliukais.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close