Svarstote ką gardaus ir paprasto būtų galima išsikepti Big Green Egg kepsninėje? Tuomet išbandykite šį skanų klafučio receptą – tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kuris kamado kepsninėje gaunasi nepakartojamas. Šis patiekalas turi netikėtą ingredientą. Įprastai klafutis yra gaminamas su vyšniomis, bet šiame recepte naudosime sultingas avietes. Dievinate klafutį? Tuomet vieną kartą jį išbandykite su vyšniomis, o kitąkart su persikais, obuoliais, slyvomis arba kitomis uogomis.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
VIRTUVĖ: PRANCŪZIJOS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 75 MINUTĖS
GAMINIMO LAIKAS: 80 MINUČIŲ
IŠ VISO: 155 MINUTĖS
KIEKIS: 8–12 PORCIJŲ
INGREDIENTAI
Tešlai
150 g miltų ir šiek tiek pabarstymui
0,5 citrinos
100 g kambario temperatūros sviesto ir šiek tiek formai ištepti
50 g itin smulkaus baltojo cukraus
25 g kiaušinio
1 g smulkios druskos
Įdarui
75 g miltų
75 g smulkiojo cukraus
240 g nenugriebto pieno
150 g kiaušinių
300 g aviečių
Patiekimui
Cukraus pudros apibarstymui
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Maža ketaus keptuvė
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Dukart persijokite tešlai skirtus miltus. Smulkia tarka nutarkuokite pusės citrinos žievelę (šiam patiekalui citrinos sulčių nereikės). Sutrinkite sviestą su itin smulkiu baltuoju cukrumi. Įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, kiaušinį, įberkite druskos ir subėrę miltus išminkykite į vientisą tešlos masę.
2. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
GAMINIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įstatę convEGGtor laikiklį bei įdėję nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros.
2. Tuo tarpu, ištepkite (26 cm skersmens) keptuvę sviestu ir apibarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių.
3. Iškočiokite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio, kol jos lakštas taps pakankamai platus, kad juo būtų galima iškloti keptuvės dugną. Įdėkite tešlos lakštą į keptuvę ir pirštais apspaudinėkite keptuvės dugną ir kraštus taip, kad tešla uždengtų visą jos plotą.
4. Dukart persijokite įdarui skirtus miltus. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite su supiltu smulkiuoju cukrumi. Po truputį supilkite pieną ir galiausiai suberkite miltus, kad gautųsi vienalytė skystos tešlos masė.
5. Supilkite tešlą į keptuvę ir ant viršaus tolygiai sudėkite avietes. Padėkite keptuvę ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite klafutį apie 45 minutes, kol visiškai iškeps ir įgis gelsvai rudą atspalvį.
6. Išimkite klafutį iš Big Green Egg kepsninės ir palikite atvėsti.
7. Tuomet apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabaliukais.
© Big Green Egg Europe