Norėtųsi salotų? Labai paprasta joms suteikti puikų Big Green Egg skonį, paprasčiausiai šiek tiek pakepant kai kuriuos ingredientus kamado kepsninėje. Net ir pošiltį padažą šioms sveikoms salotoms pagaminsite savo Big Green Egg. Paprasčiausia karališkąsias krevetes kepti ant rantytosios kepimo plokštės pusės. Ar turite convEGGtor krepšelį arba 5 dalių EGGspander komplektą su atitinkamais papildomais priedais? Jeigu taip, gaminimo pradžioje pastatykite dvi nerūdijančio plieno groteles ant krepšelio ir prieš kepdami karališkąsias krevetės bei pipirus, pakeiskite vieną iš jų kepimo plokšte. Kitu atveju galite laikytis recepto.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS
LYGIS: LENGVAS
PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 40 MINUČIŲ
VISO: 60 MINUČIŲ
KIEKIS: 4 ASMENIMS
INGREDIENTAI
Padažas
2 šalotiniai svogūnai
1 cm šviežio imbiero
1/3 kvapiojo moliūgo
2 marinuotų citrinų skiltelės
2 cm raudonosios aitriosios paprikos
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
½ valgomojo šaukšto geltonos kario pastos
1 valgomasis šaukštas sušių acto
1 valgomasis šaukštas sojų padažo
Salotos
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė
8 nuluptų argentinietiškų karališkųjų krevečių (dydis 16/20)
2 avokadai
8 padrón pipirai
Jūros druskos dribsniai pagardinimui
1 plačialapės petražolės šakelė
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Maža ketaus keptuvė
Pusinė ketaus kepimo plokštė
PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir pakaitinkite su nerūdijančio plieno grotelėmis iki 200°C temperatūros.
2. Tuo tarpu padažui nulupkite ir supjaustykite šalotinius svogūnus. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite imbierą. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite jo minkštimą maždaug 3 milimetrų kubeliais. Išpjaukite marinuotų citrinų skiltelių minkštimą (išmeskite jį) ir smulkiai supjaustykite citrinų žieveles bei aitriąsias paprikas.
GAMINIMAS
1. Pakaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant grotelių. Sudėkite šalotinius svogūnus ir kepkite 2-3 minutes, įmaišykite į kario pastą. Kepkite maždaug 1 minutę, pridėkite imbiero, kubeliais supjaustytą moliūgą, citrinos žievelę ir aitriąsias paprikas. Kepkite maždaug 5 minutes, kol moliūgas taps vidutinio kietumo. Retkarčiais pamaišykite ir po kiekvieno veiksmo uždenkite kamado kepsninės dangtį.
2. Uždėkite keptuvę ant karščiui atsparaus paviršiaus ir į padažą įmaišykite sušių actą su sojų padažu. Dėl ketaus karščio padažas tik šiek tiek atvės, o toks ir yra tikslas.
3. Uždėkite kepimo plokštę ant grotelių rantyta puse į viršų. Uždenkite EGG dangtį, pakaitinkite kepimo plokštę maždaug 10 minučių, o tuo metu padidinkite Big Green Egg temperatūrą iki 220°C.
4. Tuo metu salotoms nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi nuo karališkųjų krevečių. Perpjaukite avokadus per pusę, nuimkite žievę ir kaulus. Supjaustykite juos plonomis riekelėmis, tolygiai sudėkite į dubenį ir dėl skonio pabarstykite druska ir pipirais. Ant avokadų šaukštu užpilkite šiltą moliūgo padažą.
5. Ant kepimo plokštės sudėkite karališkąsias krevetes ir padrón pipirus ir kepkite maždaug po 1½ minutės iš kiekvienos pusės. Dėl skonio pabarstykite jūros druskos dribsniais, paskirstykite juos per visas salotas ir užbarstykite petražoles.
© Big Green Egg Europe