Paprastos (‘basic’) picos tešlos receptas

 

Koks yra skaniausias picos padas? Neabejotinai tas, kurį pasigaminate patys. Jei ryte sugalvosite, jog vakare būtų puiku savo kamado kepsninėje išsikepti picos, pagal šį receptą galėsite greitai pasigaminti picos tešlos. Tešlos kildinimas užtruks apie 10 valandų, bet pagal šį, Amsterdame įsikūrusios „nNea Pizza“ picerijos savininko Vincenzo Onnembo receptą pasigaminsite geriausią picos tešlą, ir tai bus skaniausas Big Green Egg keptos picos padas. Ar kada teko iš anksto ruoštis picų kepimo vakarėliui? Tuomet galite iš anksto pasigaminti gardžios picos tešlos, kurią savo restorane gamina Vincenzo. Pasiruošimas gali užtrukti, tačiau po to galėsite mėgautis dar skanesniu ir aromatingesniu patiekalo rezultatu. Kaip tai pasigaminti ir kodėl tuo verta užsiimti? Čia Vincenzo jums atskleis visas paslaptis, kaip paruošti puikią picos tešlą.

 

 

INGREDIENTAI

 

Tešlos gamybai

500 g 00 tipo miltų

100 g rupių miltų

3 g šviežių mielių

420 g vandens (5-10 °C temperatūros)

15 g smulkios jūros druskos

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Dubeny sumaišykite abiejų rūšių miltus. Į dubenį sutrupinkite mieles, užpilkite maždaug 330 g vandens ir viską maišykite mediniu šaukštu tol, kol gausis vientisa masė. Maišydami, reguliariai įpilkite truputį turimo vandens. Pasilikite šiek tiek vandens vėlesniam laikui, kai reikės įberti druskos.

2. Išverskite tešlą ant darbastalio ir 10 minučių gerai išminkykite.

3. Padarykite tešloje nedidelę duobutę, į kurią supilkite likusį vandenį ir įberkite druskos. Paminkykite tešlą dar 10 minučių, kol ji suminkštės ir minkant nebesijaus druskos likučių.

4. Sudėkite tešlą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite tešlą pastovėti 10–15 minučių. Taip bus laiko išsiskirti glitimui, dėl kurio tešla taps lankstesnė ir elastingesnė.

5. Vėl padėkite tešlą ar darbastalio ir paminkykite 3–4 minutes, kol ji taps lygi, elastinga ir daugiau nebelips prie rankų.

6. Grąžinkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 8 valandas 22–25 °C temperatūroje, kol ji iškils.

7. Iškilus tešlai, padėkite ją ant darbastalio ir, naudodami tešlos pjaustyklę, padalinkite ją į keturias lygias dalis, kur kiekvienos svoris būtų apie 250 g. Padarykite kiekvieną tešlos dalį rutulio formos ir jas visas sudėkite į maždaug 25 x 30 centimetrų dydžio sandarią, plastikinę talpą. Uždenkite talpą dangteliu ir palikite tešlą stovėti kambario temperatūroje apie 2 valandas. Tešla dar labiau pakils ir bus tinkama picoms kepti, kai jos rutuliukai susijungs į bendrą masę, tačiau dar galėsite įžvelgti jų skiriamąsias linijas.

 

 


© Big Green Egg Europe

close