Camembert sūrio fondiu

 

Dievinate Big Green Egg gamintą maistą, kuriuo galite dalintis? Tai nebūtinai turi būti keli nedideli patiekalai – lygiai taip pat smagu ant stalo padėti tokį įspūdingą patiekalą kaip sūrio fondiu. Tai vegetariškas patiekalas, kurį savo kamado pagaminsite labai greitai ir lengvai. Žinoma, ant EGG grotelių galite pakepti ir daržoves, tam, kad suteikti joms papildomo skonio.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 30 MINUTĖS

IŠ VISO: 50 MINUČIŲ

IŠEIS: 4-6 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

Fondiu

1 kamambero sūris, 1 kg

5 šviežio česnako skiltelės

8 rozmarino šakelės

6 čiobrelio šakelės

50 ml baltojo vyno

Daržovės

1 raudonoji paprika

3 saliero koteliai

12 žaliųjų smidrų

12 brokolių kotelių

8 mažų kukurūzų („baby corn“)

 

Patiekimui

Kaimiška duona

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

convEGGtor

Nerūdijančio plieno grotelės

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Kepsninėje uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles Big Green Egg įkaitinkite iki 200°C temperatūros.

2. Per tą laiką iš medinės dėžutės išimkite kamamberą ir sūrį kas kelis centimetrus įpjaukite skersai iki maždaug pusės centimetro gylio. Dėžutę ištieskite kepimo popieriumi ir atgal įdėkite sūrį. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Česnaką ir žoleles vienodais atstumais susmaigstykite į sūrį.

3. Paruoškite daržoves. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį, sėklas ir plėvelę, o minkštimą supjaustykite plačiomis juostelėmis. Salierų stiebus supjaustykite maždaug 10 cm gabaliukais. Pašalinkite žaliųjų šparagų ir brokolių kietuosius galus.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Daržoves dėkite ant grotelių ir kepkite apie 4 minutes, priklausomai nuo jų storio.

2. Išimkite daržoves iš EGG ir atsidėkite į šalį. Išimkite ketaus groteles ir į EGG įdėkite convEGGtor ir įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Įkaitinkite iki 190°C temperatūros.

3. Kamamberą užpilkite baltuoju vynu ir medinę dėžutę su sūriu dėkite ant grotelių. Uždenkite EGG dangtį ir priklausomai nuo brandos sūrį kaitinkite 10-15 minučių, kol jis suminkštės. Dubenį, kuris yra pakankamai didelis, kad į jį tilptų kamamberas, išklokite pušų šakelėmis.

4. Dėžutę su kamamberu išimkite iš EGG ir padėkite ant pušų šakelių. Sudėkite keptas daržoves. Uždekite pušų šakeles ir viską patiekite su kaimiška duona, kad ją, kaip ir daržoves galėtumėte mirkyti sūryje.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close