ČIMIČIURI PADAŽO RECEPTAS

 

Daugeliui čimičiuri – mėgstamiausias padažas prie jautienos patiekalų, pavyzdžiui, Big Green Egg kepsninėje kepto paslėpsnies arba išpjovos kepsnio. Bet ar žinojote, kad šis padažas taip pat puikiai dera prie avienos pjausnių ir kamado kepsninėje pagamintos vištienos? Geriausia kepti nemarinuotą mėsą, nes šis pikantiškas iš Pietų Amerikos kilęs padažas puikiai pabrėžia gryną mėsos skonį. Taigi, metas pasigaminti čimičiuri! Beje, padažui reikalingos ne tik petražolės, bet ir įvairūs aromatingi prieskoniai.

 

INGREDIENTAI

 

ČIMIČIURI PADAŽAS

1 pailga raudona saldžioji paprika

2 dideli šalotiniai svogūnėliai

2 česnako skiltelės

½ ryšelio garbanotųjų petražolių

½ ryšelio lygialapių petražolių

½ ryšelio laiškinių česnakų

½ ryšelio daržinių builių

100 ml raudonojo vyno acto

1 v. š. tabasko padažo

400 ml alyvuogių aliejaus

 

GAMINIMAS

 

 

  1. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas, o minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūnėlius bei česnako skilteles. Nuskabykite visų žolelių lapus ir smulkiai sukapokite.

  2. Smulkintus ingredientus sumaišykite su raudonojo vyno actu, tabasko padažu ir alyvuogių aliejumi.

 

 

DERANTYS PATIEKALAI

 

 

Pats čimičiuri padažas gaminamas ne Big Green Egg kepsninėje, bet jis puikiai dera prie įvairių Big Green Egg kamado kepsninėje pačirškintų mėsos kepsnių. 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close