CUKINIJŲ BLYNELIAI
SU RŪKYTU UPĖTAKIU

Cukinijų blyneliai su rūkytu upėtakiu

Šie blyneliai labai universalūs. Galite juos patiekti kaip užkandį per pietus ar vakarėlį arba suderinti su kitomis tapomis ir sukurti gardžią puotą.

 

INGREDIENTAI

 

8 porcijos

1 skrosto upėtakio

10 daržinio builio šakelių

100 g grietinėlės

Blyneliams:

200 ml pieno

250 g grikių miltų

½ pakelio sausų mielių (7 g)

½ cukinijos

1 kiaušinio

saulėgrąžų aliejaus

Priedai:

Pekaninės karijos skiedros

Pusmėnulio formos ketaus grotelės

EGGmitt pirštinė

Perforuotos porcelianinės grotelės

 

GAMINIMAS

 

 

Prikaistuvyje ant viryklės pašildykite pieną blynams. Sumaišykite dubenyje grikių miltus ir mieles ir įmaišykite pieną. Palikite tešlos ruošinį šiltoje vietoje 30 min. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis, įdėkite groteles ir įkaitinkite iki 220 °C. Tuo tarpu išmirkykite vandenyje saują pekaninės karijos skiedrų.

Sutarkuokite cukiniją ir išplakite kiaušinį. Įmaišykite viską į tešlos ruošinį ir sudėkite tešlą į konditerinį švirkštą. Įdėkite pusmėnulio formos ketaus groteles į kepsninę lygiąja puse į viršų ir ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Palaukite, kol plokštė įkais, išspauskite tešlos apskritimus ir uždarykite EGG dangtį. Praėjus maždaug 2 minutėms patikrinkite, ar blynelių viršus susitraukė, o apačia apskrudo. Apverskite blynelius, uždarykite dangtį ir kepkite, kol ir antra pusė apskrus. Nukelkite blynelius nuo plokštės ir kartokite, kol nebeliks tešlos. Sudėkite blynelius į lėkštę ir palikite atvėsti.

EGGmitt pirštine išimkite iš kepsninės pusmėnulio formos ketaus groteles ir nerūdijančio plieno groteles. Išdėliokite ant anglių dar drėgnas pekaninės karijos skiedras. Beveik iki galo užstumkite traukos angą keraminio pagrindo apačioje, kad temperatūra nukristų iki maždaug 120 °C. Vėl įdėkite groteles ir ant jų uždėkite upėtakį. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir rūkinkite upėtakį 15–20 min.

Išimkite upėtakį iš kepsninės ir palikite pravėsti. Pradarykite traukos angą, kad EGG kepsninė įkaistų iki 180 °C. Nuskabykite builio lapus ir sukapokite. Nudirkite upėtakio odą ir atsargiai nuimkite nuo kaulų mėsą. Sumaišykite grietinėlę, tris ketvirtadalius sukapotų builių ir upėtakį ir pagardinkite druska bei pipirais.

Įdėkite į kepsninę perforuotas porcelianines groteles ir ant jų išdėliokite blynelius. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir šildykite maždaug 2 min. Išdėliokite blynelius dailioje lėkštėje, ant viršaus uždėkite rūkyto upėtakio mišinio ir apibarstykite likusiais builiais.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close