Duona su apelsinų ir imbierų įdaru

 

Su įvairiomis duonos rūšimis galite eksperimentuoti naudodami skirtingus miltus, įdarus ir pabarstukus. Ši duona, kurią galite išsikepti Big Green Egg, turi gardų imbierų, apelsinų ir razinų įdarą. Iškepę ją savo kepsninėje, apipilkite medaus ir viskio glaistu. Paskutinis štrichas –šiek tiek cukrinių apelsinų. Ar dar yra ką bepasakyti?

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 225 MIN.

GAMINIMAS: 70 MIN.

IŠ VISO: 295 MIN.

IŠEIS: 2 KEPALAI

 

 

INGREDIENTAI

 

 

RAUGAS

40 g drungno vandens

3 g šviežių mielių

40 g daug baltymų turinčių miltų

 

TEŠLA

210 g daug baltymų turinčių miltų

5 g smulkios druskos

12 g šviežių mielių

12 g šalto sviesto

12 g medaus

115 g drungno vandens

ĮDARAS

70 g cukruoto tarkuoto imbiero

70 g cukruotų apelsinų

70 g razinų

 

GLAISTAS

100 g medaus

100 g viskio

2 v. š. cukruotų apelsinų

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Kepimo akmuo

Ketaus puodas

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Raugui drungną vandenį supilkite į maisto kombaino dubenį, į jį sutrupinkite mieles ir maišykite tol, kol jos vandenyje ištirps. Įmaišykite miltus, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite 2 valandas pakilti.

2. Po 2 valandų dėkite tešlos ingredientus ir naudodamiesi maisto kombaino tešlos antgaliu tešlą minkykite 6-7 minutes, kol ji taps minkšta ir elastinga. Žinoma, tešlą galite minkyti ir rankomis. Tešla bus paruošta, kai galėsite ją lengvai ištempti ir atplėšti nedidelį, ploną gabalėlį.

3. Dėkite visus įdaro ingredientus ir palikite kombainą veikti tol, kol jie pilnai įsimaišys į tešlą. Uždenkite dubenį plėvele ir leiskite tešlai 30 minučių pakilti.

4. Padalinkite tešlą į dvi vienodas dalis ir iškočiokite į pailgus ritinius. Juos šonu dėkite ant stalo, uždenkite švariu, lengvai sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti 50 minučių.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 210°C temperatūros.

2. Ant grotelių dėkite kepimo akmenį. Nekeptus kepalus šonu dėkite ant kepimo akmens ir ant šonų aštriu peiliu padarykite išilginius įpjovimus. Uždenkite EGG dangtį. Įdėjus kepimo akmenį temperatūra nukris iki maždaug 190°C. Kepalus kepkite apie 30-40 minučių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.

3. Kepalus išimkite iš EGG ir padėkite ant grotelių ataušti. Per tą laiką iš EGG išimkite kepimo akmenį. Ketaus puode glaistui sumaišykite medų ir viskį, tuomet dėkite puodą ant grotelių ir uždenkite EGG dangtį. Leiskite užvirti ir nugaruoti, kol sutirštės.

4. Apipilkite kepalus medaus-viskio mišiniu ir apibarstykite cukruotais apelsinais.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close