Elniena su spanguolių pagardu

 

 

Pagrindinis patiekalas: porų lapuose kepta elniena su kepintais moliūgais bei pastarnokais ir spanguolių pagardu.

 

 

INGREDIENTAI

 

1 kg elnienos išpjovos

3 didelių porų

2 didelių ir plonų šoninės bryzelių (maždaug 100 g)

1 apvalaus ekologiško moliūgo

4 nedidelių pastarnokų

saulėgrąžų aliejaus

300 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)

150 g cukraus

1 cinamono lazdelės

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Nupjaukite nuo išpjovos odą arba paprašykite mėsininko tai padaryti. Dideliame puode užvirinkite vandenį. Nupjaukite porų šaknis, nulupkite viršutinius sluoksnius ir pavirkite porų lapus vandenyje maždaug 30 sek., kol suminkštės. Nukoškite, pamerkite į šaltą vandenį ir dar kartą nukoškite. Palikite nuvarvėti.

Užkurkite Big Green Egg kepsninę ir įkaitinkite iki 150 °C. Pabarstykite mėsą pipirais bei druska ir apsukite šoninės bryzeliais. Išdėliokite poro lapus išilgai ant stalviršio, kad jų pakaktų kepsniui iš visų pusių uždengti. Ant viršaus poro lapus išdėliokite skersai, po to – dar kartą išilgai. Taip kartokite tol, kol sunaudosite visus porus. Išilgai ant porų uždėkite kepsnį, apsukite jį lapais ir apriškite virtuviniu siūlu, kad išeitų vyniotinis. Į kepsninę įdėkite convEGGtor laikiklį, ant viršaus uždėkite stačiakampę skysčių surinkimo talpą ir įpilkite į ją šiek tiek vandens. Įdėkite groteles, uždarykite kepsninės dangtį ir leiskite įkaisti.

Uždėkite vyniotinį ant grotelių virš skysčių surinkimo talpos. Uždarykite dangtį ir kepkite 3 valandas. Vis patikrinkite, ar talpoje yra vandens, ir prireikus jo įpilkite. Taip mėsos sultys nepridegs ir susidarys gardus padažas.

Tuo tarpu nuplaukite ir supjaustykite moliūgą ir pastarnokus. Išimkite moliūgo sėklas, gausiai apšlakstykite daržoves saulėgrąžų aliejumi ir uždengę laikykite šaldytuve.

2. Nukelkite vyniotinį nuo grotelių. Išimkite groteles iš EGG kepsninės, o Pit Mitt BBQ pirštine nukelkite nuo convEGGtor laikiklio stačiakampę skysčių surinkimo talpą. Vėl įdėkite groteles ir įkaitinkite kepsninę iki 180 ºC – tokios temperatūros reikės tartai. Palikite vyniotinį ir padažą atvėsti talpoje ir laikykite viską uždengtą šaldytuve, kol ateis metas patiekti.

 

 

 

 

 

PARUOŠIMAS

 

 

Į prikaistuvį sudėkite spanguoles, cukrų, cinamono lazdelę ir įpilkite šiek tiek vandens. Jei naudojate šaldytas uogas, reikės mažiau vandens, nes jos išskirs daugiau skysčio nei šviežios. Vanduo padės išlaikyti tinkamą pagardo konsistenciją. Uždėkite prikaistuvį ant grotelių, uždarykite dangtį ir virkite maždaug 15 min., kol spanguolės suteš.

Praėjus penkioms minutėms išdėliokite ant grotelių pjaustytus moliūgus bei pastarnokus. Apkepkite iš abiejų pusių. Moliūgas iškeps per 8–10 min.; pastarnokams prireiks maždaug 12 min. Tuo tarpu supjaustykite vyniotinį riekelėmis ir sudėkite jas į stačiakampėje talpoje esantį padažą. Uždenkite aliuminio folija.

Nukelkite daržoves nuo grotelių ir suvyniokite į aliuminio foliją, kad neatvėstų. Ant grotelių uždėkite stačiakampę skysčių surinkimo talpą, kad pašildytumėte padažą ir mėsą. Iš spanguolių pagardo ištraukite cinamono lazdelę. Lėkštėse patiekite mėsą, daržoves ir spanguolių pagardą. Elnieną apšlakstykite padažu. 

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close