Elnienos filė su saldžiųjų bulvių koše, Briuselio kopūstais ir troškintomis kriaušėmis

 

Norite paruošti šventinį patiekalą su žvėriena „Big Green Egg“ kepsninėje? Šis receptas skirtas kamado kepsninei: ant grotelių kepta elnienos filė su saldžiųjų bulvių koše, apkepti Briuselio kopūstai, grybų padažas ir troškintos kriaušės. Troškintas kriaušes galite paruošti dieną iš anksto, o kitus komponentus gaminti tuo pačiu metu, išnaudojant visas „Big Green Egg“ galimybes. Kaip? Sužinosite šiame recepte.

 

 

GAMINIMO TECHNIKA: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, NETIESIOGINIS KEPIMAS, SKRUDINIMAS, APKEPIMAS

LYGIS: VIDUTINIS

PARUOŠIMO LAIKAS: 15 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 75 MINUTĖS

VISO: 90 MINUČIŲ

KIEKIS: 6 ASMENIMS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Žolelių aliejus

1 skiltelė česnako

1 šakelė čiobrelių

1 šakelė rozmarino

1 v.š. alyvuogių aliejaus

Briuselio kopūstai

18 mažų Briuselio kopūstų

1 šalotinis svogūnas

1 v.š. sviesto

Padažas

150 g voveraičių

300 ml veršienos padažo (veal gravy)

Elniena

1 kg elnienos filė

Košė

2 saldžiosios bulvės

2 v.š. alyvuogių aliejaus

Patiekite su

6 troškintos kriaušės link on https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/recepten/stoofpeertjes-2

6 šakelės vandens krešulės (watercress)

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor

Krepšys

Pusė convEGGtor akmens

Pusė nerūdijančio plieno grotelių

Pusė ketaus grotelių

Dviejų dalių paaukštinta grotelės

Maža ketaus keptuvė

Nuotolinis termometras su dviem zondais

Ketaus padažo puodas

 

 

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close