TOBULAS
ELNIENOS KEPSNYS

ELNIENOS KEPSNYS

Kaip pagaminti tobulą elnienos kepsnį? Iškepti Big Green Egg kepsninėje! Dailus elnienos pjausnys vertas geriausio paruošimo būdo. Šis 6 asmenims pritaikytas receptas paaiškins, kaip vos per 20 min. iškepti tobulą dailiai apskrudusį elnienos kepsnį.

 

Pasiruošimas iš anksto: 20 min.

Kepimo trukmė: 12 min.

6 porcijos

 

INGREDIENTAI

 

1 elnienos išpjova (maždaug 1,5 kg svorio)

jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Priedai:

Ketaus grotelės

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 250 °C. Nupjaukite odą nuo mėsos arba paprašykite, kad tai padarytų mėsininkas.

Supjaustykite elnienos išpjovą į šešis vienodus kepsnius.

 

GAMINIMAS

 

Sudėkite elnienos kepsnius ant grotelių ir uždarykite kepsninės dangtį. Praėjus maždaug 2 min. pasukite kepsnius ketvirčiu ir vėl uždarykite dangtį. Praėjus dar 2 min. mėsą apverskite ir pakartokite procesą, kol abiejose pusėse įsirėš dailus grotelių raštas.

Išimkite elnienos kepsnius iš EGG kepsninės ir pridenkite aliuminio folija. Prieš pjaustydami palaikykite mėsą maždaug 4 min.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close