Elnienos vėrinukai su juoduoju pudingu, troškintais obuoliais ir garbanotaisiais kopūstais

 

Kai galvojate apie Big Green Egg keptus vėrinukus, turbūt pirmiausiai pagalvojate apie vištienos arba kiaulienos vėrinukus, tačiau šie elnienos vėrinukai stebina daug labiau. Elnienos filė yra gardi, minkšta mėsa ir turi švelnų žvėrienos skonį, tobulai derantį su grilyje keptu juoduoju pudingu ir obuoliais. Šį patiekalą paversite dar įspūdingesniu patiekdami kitokias daržoves – skanius vyne troškintus garbanotuosius kopūstus.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, TROŠKINIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMAS: 40 MIN.

IŠ VISO: 60 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

VĖRINUKAI

350 g elnienos filė

OBUOLIAI

4 maži obuoliai, pavyzdžiui, Elstar veislės

25 g sviesto

4 čiobrelių šakelės

4 rozmarinų šakelė

GARNYRAS

4 minkšti garbanotojo kopūsto lapai

1 cm ilgio raudonojo ispaniško čili pipiro

75 g sviesto ir šiek tiek kepimo formos ištepimui

4 riekelės kraujinio pudingo, 1 cm storumo

100 ml baltojo vyno

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Bambukiniai iešmai

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė (maža)

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Savo Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Per tą laiką vienodo dydžio gabalėliais supjaustykite elnienos filė vėrinukams ir suverkite ant keturių bambukinių iešmų.

2. Nupjaukite obuolių viršus ir apačias ir pašalinkite šerdis. Supjaustykite sviestą į keturis vienodo dydžio kubelius ir kiekvieną obuolį užpildykite sviestu. Į kiekvieno obuolio įdarą įsmeikite po čiobrelio ir rozmarino šakelę.

3. Nuplaukite garbanotojo kopūsto lapus ir leiskite nuvarvėti. Jei kotas labai kietas, jį nupjaukite. Iš čili pipiro pašalinkite kotelį, sėklas ir smulkiai supjaustykite minkštimą. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Dėkite vėrinukus ir kraujinį pudingą ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir kepkite apie 1,5 minutes, kad įgautų gražias grilio žymes. Vėrinukus ir kraujinį pudingą apverskite, kad kita pusė taip pat įgautų gražias grilio žymes. Per tą laiką sviestu patepkite ketaus keptuvę.

2. Vėrinukus ir kraujo pudingą išimkite iš EGG ir atidėkite į šoną. Išimkite groteles ir į EGG įdėkite conveGGtor laikiklį ir nerūdijančio plieno groteles. Ant grotelių dėkite mažą ketaus keptuvę ir į ją dėkite garbanotuosius kopūstus. Pabarstykite čili pipirais ir ant kopūstų dėkite obuolius. Ant kopūsto pilkite baltąjį vyną ir uždenkite EGG dangtį. Dedant convEGGtor į EGG temperatūra bus nukritusi iki maždaug 160 °C. Išlaikykite šią temperatūrą ir leiskite garbanotiesiems kopūstams ir obuoliams pasitroškinti apie 20 minučių. Jei reikia, į keptuvę įpilkite daugiau vyno, kad kopūstai pakeistų spalvą, bet neprikeptų.

3. Po maždaug 20 minučių ant kopūstų dėkite vėrinukus, kraujinį pudingą ir kaitinkite tol, kol vėrinukų vidaus temperatūra pasieks 52-55 °C. Vidaus temperatūrą galite pamatuoti momentiniu termometru.

4. Išimkite keptuvę iš EGG ir dėkite ant karščiui atsparaus stalo kilimėlio, kad kiekvienas galėtų sau pasiimti vėrinuką, kraujinio pudingo, obuolį ir garbanotojo kopūsto.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close