Ėrienos pjausniai su daržovėmis

 

2024 metais Big Green Egg minės penkiasdešimtmetį. Todėl šiais šventiniais metais mes reguliariai leisimės į kelionę po praeitį. Šis ant grotelių keptų ėrienos pjausnių receptas mums primena pirmuosius Big Green Egg metus Europoje, kai 2002 metais Wessel Budingh pirmąkart pristatė šią ikonišką kamado kepsninę. Pristatymo metu Wessel renginio dalyvius, be kitų patiekalų, vaišino ėrienos kepsniais. Laikui bėgant, jie tapo pačiu mėgstamiausiu Big Green Egg Europe generalinio direktoriaus patiekalu. Pristatome 2.0 šio recepto versija, nes per šį laiką atsirado daugybė naujų Big Green Egg priedų.

 

Dažnai Big Green Egg kepsninėje kepate ėrienos pjausnius arba planuojate juos netrukus gaminti savo kamado? Pagal šį receptą, pirmiausia iškepsime ėrienos šonkaulių lankus, o paskui ant grotelių trumpai apskrudinsime jų pjausnius. Tokį maisto gamybos būdų derinį, dar vadinamą „atvirkštinio apkepinimo“ būdu, taip pat galite naudoti gamindami nepriekaištingai skanų antrekotą su kaulu (côte de boeuf) arba jautienos kumpio kepsnį (picanha). Taip kepdami mėsą Big Green Egg kepsninėje jos tikrai nesugadinsite, ji kaskart iškeps tobulai.

Grilintus ėrienos pjausnius patieksime kartu su spalvingu daržovių troškiniu ir skrudintomis bulvytėmis. Tai sotus patiekalas, kurio visas sudedamąsias dalis Big Green Egg kepsninėje galėsite kepti kartu. Pats pasiruošimas iš pradžių gali pasirodyti šiek tiek sudėtingas, tačiau netrukus suvoksite, jog jis yra žymiai paprastesnis, nei manėte.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: NETIESIOGINIS KEPIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMAS: VIDUTINIS

PASIRUOŠIMAS: 30 MINUČIŲ

GAMINIMAS: 35 MINUTĖS

IŠ VISO: 65 MINUTĖS

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

Bulvės

750 g šviežių bulvių

Daržovių troškinys

2 žalių cukinijų

4 pomidorų

1 šviežio česnako skiltelės

3 v. š. alyvuogių aliejaus

Marinatas

1 šviežio česnako skiltelės

100 ml alyvuogių aliejaus

1 v. š. „Baharat“ prieskonių mišinio

0,5 a. š. „Madras“ kario miltelių

0,5 a. š. rūkytos (saldžiosios) paprikos

1 v. š. itin smulkaus rudojo cukraus

Ėrienos pjausniai

2 ėrienos šonkaulių lankų

Šviežiai maltų juodųjų pipirų ir jūros druskos pagal skonį

2 rozmarino šakelių

3 čiobrelių šakelių

2 lygialapių petražolių šakelių

Reikalingi priedai:

convEGGtor krepšelis

Pusapvalis convEGGtor akmuo

Pusapvalės nerūdijančio plieno grotelės

Pusapvalės ketaus grotelės

Dviejų dalių daugiaaukštės grotelės

Maža ketaus keptuvė

Momentinis termometras

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje. Vienoje convEGGtor krepšelio apatinėje pusėje įdėkite pusapvalį convEGGtor akmenį, o virš jo uždėkite pusapvales nerūdijančio plieno groteles. Kitoje krepšelio viršutinėje pusėje (šalia pusapvalių nerūdijančio plieno grotelių) uždėkite pusapvales ketaus groteles. Ant krepšelio uždėkite dviejų dalių daugiaaukštes groteles. Įstatykite convEGGtor krepšelį į EGG kepsninę ir įkaitinkite kepsninę iki 140 °C.

2. Tuo tarpu nuskuskite ir į keturias dalis supjaustykite bulves. Nuplaukite bulves ir užvirkite truputį pasūdytame vandenyje. Sumažinkite kaitrą ir virkite bulves 15 minučių, kol jos suminkštės.

3. Kol bulvės verda, daržovių pjaustykle plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas ir pomidorus daržovių troškiniui. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite jo skilteles daržovių troškiniui ir marinatui. Atidėkite daržovių troškiniui skirtą česnaką į šoną ir sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Nusunkite bulves.

4. Ant stalviršio lygiomis krūvelėmis sudėkite cukinijų ir pomidorų griežinėlius. Tvirtai laikydami cukinijų ir pomidorų krūveles, sudėkite jas ratu palei mažos ketaus keptuvės kraštą. Apšlakstykite daržovių apskritimą alyvuogių aliejumi ir pabarstykite smulkinto česnako gabaliukais. Keptuvės centre sudėkite išvirtas bulves ir užpilkite ant jų šiek tiek marinato.

5. Pagal skonį apibarstykite ėrienos šonkaulių lankus druska ir pipirais. Susmulkinkite rozmarino šakeles. Ant stalviršio atremkite vieną šonkaulių lanką į kitą, tarpusavy sunerdami kaulų galus. Tarp ėrienos šonkaulių lankų sudėkite rozmarinų ir čiobrelių šakeles.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Sudėkite šonkaulių lankus ant pusapvalių nerūdijančio plieno grotelių, o keptuvę su daržovių troškiniu ir bulvytėmis ant dviejų dalių daugiaaukščių kepimo grotelių. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite maistą apie 15 minučių, kol ėrienos šonkaulių lankų vidaus temperatūra pasieks 45 °C. Vidaus temperatūrą galite nustatyti momentiniu termometru.

2. Išimkite avienos šonkaulių lankus iš EGG kepsninės ir įkaitinkite ją iki 200 °C. Tuo tarpu iš ėrienos šonkaulių lankų vidaus išimkite prieskonines žoleles, supjaustykite juos pjausniais ir gausiai aptepkite marinatu. Atskirkite petražolių lapelius nuo kotelių.

3. Sudėkite ėrienos pjausnius ant pusapvalių ketaus grotelių ir uždarykite EGG kepsninės dangtį. Kepkite pjausnius 1,5–2 minutes. Tuomet pjausnius apverskite ir kepkite dar 1,5–2 minutes.

4. Išimkite ėrienos pjausnius ir keptuvę su daržovių troškiniu bei bulvytėmis iš EGG kepsninės. Sudėkite pjausnius kartu su bulvytėmis į keptuvę ir pagardinkite petražolių lapeliais. Prireikus, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close