Ėrienos šonkauliukai

 

Ėrienos šonkauliukai yra gardūs, idealiai tinka ypatingoms progoms ir yra labai lengvai paruošiami ant Big Green Egg. Pagal šį receptą paruošti ėrienos šonkauliukai turi skanią, iš garstyčių ir šviežių žolelių pagamintą plutelę. Tai neapsunkina pasiruošimo, bet sukuria dar įspūdingesnį rezultatą. Tad kada ketinate nustebinti savo svečius šiuo skaniu Big Green Egg patiekalu?

 

 

PATIEKALAS: PAGRINDINIS

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMAS: 25 MIN.

IŠ VISO: 45 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

Ėriena

2 ėrienos šonkauliukų juostos

3 rozmarino šakelės

2 čiobrelio šakelės

1 petražolių šakelė

1 česnako skiltelė

1 v.š. švelnių, rupių garstyčių

1 v.š. švelnių, paprastų garstyčių

2 v.š. „Panko“ džiūvėsėlių

1 v.š. alyvuogių aliejaus

2 lauro lapų

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Perforuotos pusapvalės grotelės

Dvigubas nuotolinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję convEGGtor bei nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

2. Nuo šonkauliukų pašalinkite plėvelę ir juos švariai nuvalykite. Nuo vienos rozmarino šakelės nuskabykite spygliukus, o nuo vienos čiobrelio ir petražolės šakelės – lapelius. Juos smulkiai supjaustykite. Peilio plokščiąja puse sutraiškykite česnako skiltelę. Tuomet česnaką susmulkinkite.

3. Dėkite abi garstyčių rūšis į žoleles ir česnaką, įmaišykite „Panko“ džiūvėsėlius ir alyvuogių aliejų – taip gausite nuostabų žolelių mišinį.

4. Šonkauliukus apvaliąja puse į viršų vienas šalia kito dėkite ant perforuotų pusmėnulių grotelių ir pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Žolelių mišinį tepkite ant apvaliosios šonkauliukų pusės, o likusias rozmarino bei čiobrelio šakeles ir lauro lapus įsmekite tarp jų.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Perforuotas groteles dėkite ant griliaus ir į vieną šonkauliukų juostą iki vidurio įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą. Uždenkite EGG dangtį ir vidaus temperatūrą nustatykite iki 55°C. Palikite šonkauliukus 15-20 minučių kepti, kol pasieks reikiamą vidaus temperatūrą.

2. Išimkite šonkauliukus iš EGG ir prieš pjaustydami leiskite apie 5 minutes pastovėti.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close