Filadelfijos sumuštiniai

Norite naminio maisto? Kad pasigamintumėte šių klasikinių, gardžių Filadelfijos sumuštinių su jautienos pjausniais ir sūriu, uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje, kurioje ant grotelių kepsite antrekotą ir svogūną. O kaip ruošime bandeles? Jas taip pat trumpai pakepsime Big Green Egg kepsninėje ant grotelių, kad perpjauta pusė lengvai apskrustų ir taptų traški.

Šis receptas yra labai paprastas, o patiekalo pavadinimas „Filadelfijos sumuštiniai“ atskleidžia jo tikrąją kilmės vietą. Šis gatvės maistas yra kilęs iš Filadelfijos. Filadelfija – tai miestas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Sumuštinius įdarysime jautienos pjausniais, kuriuos užpilsime kreminiu sūrio padažu. Be to, juos pagardinsime ant grotelių keptu svogūnu. Sumuštinius taip pat galite įdaryti skrudintomis paprikomis ir, jei mėgstate, ant grotelių keptais grybais.

 

 

PATIEKALO TIPAS: PIETŪS

KATEGORIJA: MĖSA

PAKATEGORĖ: ANTREKOTAS

GAMINIMO BŪDAS: VIRIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

VIRTUVĖ: AMERIKOS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 45 MINUTĖS

IŠ VISO: 65 MINUTĖS

KIEKIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Bandelėms

2 antrekoto pjausniai po maždaug 300 g

1 v. š. alyvuogių aliejaus

1 svogūno

4 pasirinkto tipo bandelės

Sūrio padažui

1 šalotinio svogūno

0,5 raudonosios aitriosios paprikos

200 g čederio sūrio

1 v. š. sviesto

0,5 v. š. miltų

100 ml pieno

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus prikaistuvis

Ketaus grotelės

Momentinis termometras

 

 

 

 

IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įstatę nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros. Tuo tarpu, padažui nulupkite ir susmulkinkite šalotinį svogūną. Nupjaukite kotelį ir išimkite sėklas iš pusės aitriosios paprikos, o minkštimą smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite čederio sūrį.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant grotelių įkaitinkite ketaus prikaistuvį ir jame išlydykite sviestą. Supilkite šalotinį svogūną ir apie 5 minutes pakepkite, kol taps skaidrios spalvos. Įmaišykite miltų ir viską pakepkite dar apie 5 minutes.

Tuomet į prikaistuvį supilkite pieną ir maišykite tol, kol padažas taps glotnios konsistencijos. Po truputį suberkite čederio sūrio kubelius ir maišykite, kol jie išsilydys. Po kiekvieno atlikto veiksmo, uždarykite EGG kepsninės dangtį.

2. Išimkite prikaistuvį su padažu iš EGG kepsninės ir atidėkite į šoną. Išimkite nerūdijančio plieno groteles ir į EGG kepsninę įdėkite ketaus groteles. Pakaitinkite groteles bent 10 minučių. Tuo tarpu, įkaitinkite kamado kepsninę iki 220 °C temperatūros.

3. Apšlakstykite antrekoto pjausnius alyvuogių aliejumi ir tolygiai įtrinkite. Pagal skonį apibarstykite šviežiai malta druska ir pipirais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite maždaug 1,5 centimetrų storio griežinėliais.

4. Sudėkite antrekoto pjausnius ant grotelių ir apie 2 minutes pakepkite. Ketvirtadaliu pasukite antrekoto pjausnius įstrižai ir pakepkite dar 2 minutes. Tuomet dar 2 kartus apverskite pjausnius, kaskart pakepdami po 2 minutes, kol mėsos vidaus temperatūra pasieks maždaug 52 °C, kad jie vidutiniškai iškeptų. Vidaus temperatūrą galite nustatyti momentiniu termometru. Kol ant grotelių kepate antrekoto pjausnius, greta sudėkite svogūno griežinėlius ir kiekvieną jų pusę pakepkite po 1 minutę.

5. Išimkite antrekoto pjausnius su svogūno griežinėliais iš EGG kepsninės ir 5 minutėms atidėkite į šoną. Tuo tarpu pašildykite padažą. Perpjaukite bandeles per pusę ir trumpai jas pakepkite ant grotelių perpjauta puse žemyn.

6. Supjaustykite antrekoto pjausnius plonomis riekelėmis, o svogūno griežinėlius išardykite žiedeliais. Ant bandelių apatinės pusės tolygiai sudėkite antrekoto riekeles ir svogūno žiedelius. Tuomet ant viršaus užpilkite kupiną šaukštą sūrio padažo ir viską uždenkite viršutine bandele.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close