FOKAČIJA

Patiems išsikepti fokačijos lengviau, nei manote. Išminkę tešlą nedelsdami įdėkite ją į kepimo formą ir palikite kilti dvi valandas. Tešlos uždengti nereikia, nes alyvuogių aliejus neleis jai išdžiūti. Jei norite įdomiau, prieš kepdami pabarstykite duoną smulkiai kapotais čiobreliais, rozmarinais, česnakais, saulėje džiovintais pomidorais ir / arba alyvuogėmis.

FOKAČIJA

Patiems išsikepti fokačijos lengviau, nei manote. Išminkę tešlą nedelsdami įdėkite ją į kepimo formą ir palikite kilti dvi valandas. Tešlos uždengti nereikia, nes alyvuogių aliejus neleis jai išdžiūti. Jei norite įdomiau, prieš kepdami pabarstykite duoną smulkiai kapotais čiobreliais, rozmarinais, česnakais, saulėje džiovintais pomidorais ir / arba alyvuogėmis.

 

 

Pasiruošimas: 30 min., papildomai 2 val. kildinti

Gaminimo trukmė: 35 min.

Išeis 1 fokačija

 

Ingredientai

 

 

200 g kietųjų kviečių miltų

200 g kviečių miltų

400 g universalių miltų

7 g sausų mielių

½ citrinos sulčių

290 ml vandens

7 g druskos

2 a. š. alyvuogių aliejaus + skardai ištepti

1 v. š. rupios jūros druskos

Reikalingi priedai:

Momentinis skaitmeninis termometras

Ketaus keptuvė

convEGGtor laikiklis

kepimo akmuo

EGGmitt pirštinė

 

 

GAMINIMAS

 

 

Virtuviniame kombaine sumaišykite visus miltus, mieles, citrinų sultis ir 220 ml vandens (tešlą minkyti galite ir rankomis). Praėjus kelioms minutės suberkite jūros druską. Palaukite, kol susiformuos vientisa tešla, ir supilkite likusį vandenį. Kai vanduo susigers, supilkite alyvuogių aliejų. Naudodami skaitmeninį termometrą pamatuokite, ar tešla pasiekė 25 °C temperatūrą. Tešla vėsesnė? Tuomet dar paminkykite.

Suplokite tešlą, kraštus užlenkite į vidurį ir patepkite alyvuogių aliejumi. Apverskite tešlą sudūrimu į apačią ir viršų taip pat aptepkite alyvuogių aliejumi. Suformuokite tešlą užlenkdami kraštus į apačią, kad išeitų dailus apvalus kepalas. Ištepkite ketaus keptuvę alyvuogių aliejumi, įdėkite į ją tešlą ir suplokite. Kildinkite 2 val. kambario temperatūroje. Kas pusvalandį vis paspauskite tešlą, kad ji pasiskirstytų keptuvėje. Jei kildama tešla apdžius, patepkite ją alyvuogių aliejumi.

Likus maždaug 20 min. uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis. Įdėkite convEGGtor laikiklį, groteles ir kepimo akmenį ir įkaitinkite iki 230 °C.

Sudrėkinkite pirštų galiukus alyvuogių aliejumi ir keliose vietose fokačijos paviršiuje padarykite nedidelius įdubimus. Pabarstykite tešlą rupia jūros druska. Uždėkite keptuvę ant kepimo akmens, uždarykite kepsninės dangtį ir kepkite fokačiją maždaug 35 min., kol apskrus.

Naudodami EGGmitt pirštinę ištraukite ketaus keptuvę iš kepsninės. Išimkite fokačiją iš keptuvės ir prieš patiekdami atvėsinkite.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close