Šis gardus daržovių patiekalas yra toks pat universalus, kaip ir jūsų Big Green Egg kepsninė. Tai puikus pasirinkimas ne tik vegetariškiems pietums ar vakarienei, nes jį supjausčius gabaliukais galima taip pat patiekti su gėrimais. Jei šio apkepo pagrindą sudarančias daržoves paskrudinsite ant grotelių, prieš kepdami jas keptuvėje, jos taps žymiai aromatingesnės. Dėl patogumo, apkepą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti jį šaldytuve. Norėdami, kad atsiskleistų tikrasis patiekalo skonis, prieš jį patiekdami, palikite sušilti kambario temperatūroje.
GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, SKRUDINIMAS, KEPIMAS KEPTUVĖJE
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
IŠ VISO: 60 MINUČIŲ
KIEKIS: 4–6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Apkepui
3 baravykų
1 cukinijos
1 baklažano
2 batatų
2 svogūnų
1 česnako skiltelės
1 baziliko šakelės
0,5 a. š. „Madras“ kario miltelių
0,5 a. š. malto kumino
2 kiaušinių
6 kiaušinio trynių
100 ml plakamosios grietinėlės
100 ml pomidorų sulčių
200 g tarkuoto parmezano sūrio
Reikalingi priedai:
Ketaus grotelės
convEGGtor laikiklis
Nerūdijančio plieno grotelės
Maža ketaus keptuvė
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje, įstatę ketaus groteles, ir įkaitinkite ją iki 220 °C temperatūros.
2. Tuo tarpu išilgai supjaustykite karališkuosius baravykus maždaug 5 milimetrų storio griežinėliais. Įstrižais griežinėliais supjaustykite cukiniją ir baklažaną. Nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite batatus. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite pusžiedžiais. Visas daržoves pjaustykite 5 milimetrų storiu.
3. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Nuo baziliko šakelių nuskinkite lapelius ir susmulkinkite.
GAMINIMAS
1. Ant grotelių sudėkite kiek įmanoma daugiau daržovių riekelių ir 1,5 minutės pakepkite. Tuomet daržoves apverskite ant kitos pusės ir pakepkite dar 1,5 minutės. Šaukštu perdėkite iškepusias daržoves nuo grotelių į dubenį ir tokiu pačiu būdu iškepkite likusias daržoves, po kiekvieno atlikto veiksmo uždarydami EGG kepsninės dangtį.
2. Išimkite ketaus groteles, įdėkite convEGGtor laikiklį su nerūdijančio plieno grotelėmis ir įkaitinkite kepsninę iki 200 °C temperatūros. Tuo tarpu, (27 cm skersmens) keptuvę išklokite kepimo popieriumi ir pastatykite ant grotelių.
3. Į keptuvę sudėkite svogūnus, česnaką, ant grotelių keptas daržoves, supilkite kario miltelius ir maltą kuminą ir skrudinkite, kol daržovės taps al dente tekstūros. Retkarčiais viską atsargiai pamaišykite, kad nepridegtų, po kiekvieno atlikto veiksmo uždarydami Big Green Egg kepsninės dangtį.
4. Išimkite keptuvę su daržovėmis iš EGG kepsninės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuo tarpu, išplakite kiaušinių trynius, plakamąją grietinėlę, pomidorų sultis, bazilikus ir pagal skonį įberkite druskos su pipirais.
5. Keptuvėje esančias daržoves tolygiai paskirstykite ir ant jų užpilkite minėtąjį kiaušinių plakinį. Pastatykite keptuvę ant grotelių, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir viską 15 minučių pakepkite.
6. Išimkite keptuvę iš EGG kepsninės ir daržovių mišinį apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Keptuvę vėl įdėkite į EGG kepsninę, uždarykite jos dangtį ir viską pakepkite dar 20 minučių, kol kiaušiniai sustings, o sūris dailiai apskrus.
7. Išimkite keptuvę iš EGG kepsninės ir palaukite, kol daržovių apkepas taps šiltas arba kambario temperatūros, kad galėtumėte jį supjaustyti dailiais gabalėliais.
© Big Green Egg Europe