KOLDŪNAI 
SU KREVEČIŲ ĮDARŲ

Garuose virti koldūnai su krevečių įdaru

Norėtumėte patys pasigaminti kiniškų koldūnų? Šie Big Green Egg kepsninėje virti koldūnai su krevečių įdaru – tobulas pasirinkimas. Juos pagaminti lengviau, nei manote, o jei koldūnus paruošite iš anksto, nespėsite nė apsižiūrėti, o gardus užkandis jau garuos ant stalo.

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 40 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 40 MIN.

IŠ VISO: 80 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

KOLDŪNAMS

16 tešlos lakštelių koldūnams

1 v. š. alyvuogių aliejaus

sojų padažo

aitriųjų paprikų padažo

ĮDARUI

8 didelės krevetės

¼ ryšelio kalendrų

1 ½ cm imbiero šaknies

1 česnako skiltelė

1 laiškinis svogūnas

¼ raudonos aitriosios paprikos

5 šitakės

2 v. š. sojų padažo

1 v. š. ryžių acto

½ v. š. sezamų aliejaus

Priedai:

Ketaus keptuvė

Maža rantyta ketaus plokštė

 

GAMINIMAS

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Nulupkite ir smulkiai sukapokite krevetes. Nuskabykite ir susmulkinkite kalendrų lapelius. Nulupkite ir sutarkuokite imbiero šaknį. Nulupkite ir išspauskite česnako skiltelę. Smulkiai supjaustykite laiškinį svogūną ir aitriąją papriką. Šitakes supjaustykite nedideliais gabalėliais. Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišykite su sojų padažu, ryžių actu ir sezamų aliejumi. Pagal skonį įberkite druskos. Gerai išmaišykite įdarą ir palaikykite šaldytuve 30 min.

2. Į kiekvieno tešlos lakštelio centrą įdėkite po maždaug 2 arb. š. įdaro. Perlenkite lakštelius per pusę ir tvirtai užspauskite. Gautų koldūnų kampus suglauskite ir suspauskite.

 

GAMINIMAS

 

1. Pridėkite į Big Green Egg kepsninę anglių, palikdami 10 cm tarpą iki ugnies žiedo. Tris anglių uždegiklius išdėliokite trikampiu, palikdami 12–15 cm tarpus, ir uždekite. Laikykite kepsninę neuždengtą, kol anglys centre ims žioruoti. Kepsninę reikia įkaitinti iki tokios temperatūros, kad vanduo užvirtų. Ideali temperatūra – 100–110˚C.

2. Įdėkite į kepsninę groteles, o ant jų uždėkite ketaus keptuvę. Uždarykite kepsninės dangtį ir įkaitinkite keptuvę. Tuo tarpu ant viryklės užvirinkite maždaug 300 ml vandens.

3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Palaukite, kol įkais, ir keptuvėje išdėliokite koldūnus. Kepkite maždaug 30 sek., po to atsargiai supilkite verdantį vandenį, kad koldūnai būtų apsemti. Uždėkite rantytą ketaus plokštę ant keptuvės kaip dangtį. Virkite koldūnus garuose maždaug 10–12 min.

4. Išimkite koldūnus iš Big Green Egg kepsninės ir patiekite su sojų ir aitriųjų paprikų padažais.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close