Geriausi garnyrai Big Green Egg kepsninei

 

Big Green Egg kepsninė greitai ir vėl bus įkaitinta ir turbūt sprendimas dėl pagrindinio patiekalo jau priimtas. Su juo tikriausiai norėsite patiekti ir vieną ar daugiau garnyrų, tačiau idėjų paieška gali užimti nemažai laiko. Ar tiesiog gaminti tai, ką mėgstate, išbandytus ir išragautus derinius, ar geriau išsikelti sau iššūkį ir pagaminti tai, kas tobulai derės? Norėdami užtikrinti, jog jūsų ingredientų derinys bus išties tobulas, paruošėme keletą naudingų patarimų.

 

 

Kad ir ką ruošite savo Big Green Egg, viskas bus vienodai gardu. O kai norėdami sukurti tobulą meniu renkates įvairius ingredientus, puiku, jei visi patiekalai dera tarpusavyje. Tai jūsų pietums ar vakarienei suteikia išbaigtumo. Žinoma, yra gausybė klasikinių derinių, kurie visada puikiai dera tarpusavyje, kaip pavyzdžiui jautiena ir „Chimichurri“ padažas arba, žuvis ir Antibų padažas, kuris taip pat labai dera su omaru ir veršiena.

Bet ar norite pagaliau išeiti iš savo komforto zonos ir galvoti ne tik apie skonių derinius, bet ir užtikrinti, kad jūsų patiekalas turėtu ir skirtingas tekstūras? Tokiu atveju turime keletą patarimų, kuriuos reikėtų turėti omenyje. Jie padės kurti daugybę neįtikėtinai skanių derinių.

 

 

Traškaus ir kreminio derinys

 

Kai nusprendžiate išsikepti kepsnį ar vištą ir išgauti tą gardžią, traškią odelę, jūsų pagrindinio patiekalo išorė visada bus nuostabiai traški. Tačiau šį patiekalą galite paversti dar įdomesniu, kartu patiekdami kreminį garnyrą. Pavyzdžiui, bulvių košę ar keptas bulves, tokius padažus kaip humusas ar „baba ganoush“, troškintas ir minkštas daržoves kaip pvz. „Ratatouille“ ar baltus smidrus. Kaip taisyklė, visada derinkite šio tipo garnyrą su keptu ar skrudintu pagrindiniu patiekalu. Kontrastas su traškumu nuspalvins patiekalą ir jūsų maistui suteiks gardžią tekstūrų įvairovę.

 

 

 

 

Pasirinkite savo gaminimo būdus

 

Tai galima pritaikyti ir iš kitos pusės. Gaminsite lėtai ir patiekalas neturės traškios plutelės arba savo pagrindinį ingredientą gardžiai troškinsite? Tokiu atveju jį derinkite su traškiu garnyru. Priklausomai nuo to, ką tiksliai gaminate, patiekite su tokiais garnyrais kaip traškūs bulvių blyneliai „Rösti“, švediškos bulvės „Hasselback“ arba, pavyzdžiui, keptas artišokas ar ant grotelių keptos daržovės.

Jums įkvėpimo suteiks gaminimo metodai ir temperatūros. Apibendrinant, kuo aukštesnė temperatūra, tuo traškesnis rezultatas.

 

 

Sėkmingas derinys

 

 

Derinamų ingredientų skonių kombinacijos visiškai priklauso nuo jūsų. Galiausia, juk skoniai skiriasi ir jūs turbūt puikiai žinote, ką mėgstate. Bet sėkmingo derinio tikimybė padidėja, kai tarp skonių jaučiamas kontrastas. Jei jūsų pagrindinis ingredientas riebus, jis puikiai derės su kiek rūgščiu garnyru. Pavyzdžiui, Antibų padažu, aštriu obuolių kompotu ar gardžiu pankolių padažu.

atas.

 

 

Maišykite ir derinkite

 

 

Ar esate pasiruošę iššūkiui sukurti savo patiekalą? Pirmiausia pasirinkite pagrindinį ingredientą ir metodą, pagal kurį jį ruošite. Tuomet, remdamiesi šiais patarimais, pasigaminsite ir gardų garnyrą. Žinoma, galite viską apversti aukštyn kojomis ir pasirinkti skanų garnyrą ir tik tuomet ruošti pagrindinį, jį papildantį patiekalą. ČIA rasite keletą mūsų mėgstamiausių garnyrų pasiūlymų.

 


 

close