GRYBAI, ĮDARYTI ČORISU

Grybai, įdaryti čorisu

Planuojate valgyti tapas? Tuomet būtinai Big Green Egg kepsninėje išsikepkite įdarytų grybų. Juos galite paruošti iš anksto ir uždengtus laikyti šaldytuve. Prieš pat patiekdami prikimškite grybų kepurėles įdaro ir kepkite maždaug 8 min.

 

INGREDIENTAI

 

6 porcijos

12 didelių grybų

1 didelio valgomojo svogūnėlio

1 nedidelės česnako skiltelės

1 čoriso (75 g svorio)

½ v. š. saulėgrąžų aliejaus

50 g mančego

Priedai:

Ketaus puodas

 

GAMINIMAS

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis, įdėkite groteles ir įkaitinkite iki 170 °C. Tuo tarpu grybų kotelius nupjaukite. Kepuraites padėkite į šalį, o kotelius sukapokite. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką bei valgomąjį svogūnėlį. Čorisą supjaustykite kubeliais.

Įdėkite į EGG kepsninę ketaus puodą ir jame įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite valgomąjį svogūnėlį bei česnaką ir trumpai pakepinkite. Po to suberkite čoriso gabalėlius ir smulkintus grybų kotelius ir maišydami kepinkite kelias minutes. Išimkite puodą iš kepsninės ir atvėsinkite gautą mišinį.

Išdėliokite grybų kepurėles ant grotelių apatine puse į viršų, uždarykite EGG dangtį ir kepkite maždaug 8 min. Po to grybus apverskite ir kepkite dar 7 min. Supjaustykite mančegą kubeliais ir sumaišykite su atvėsusiu čoriso mišiniu.

Išimkite iškepusias grybų kepurėles iš kepsninės ir įdarykite čoriso mišiniu. Išdėliokite įdarytus grybus ant grotelių apatine puse į viršų, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite maždaug 8 min., kol mančegas išsilydys.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close