Grybų sriuba su salierais, morkomis ir pastarnokais

 

Geriausio raminančio maisto receptas iš Big Green Egg? Tai būtų kreminė pievagrybių ir baravykų sriuba, pagardinta ant žarijų keptais salierais ir kamado kepsninėje pakepintomis morkomis ir pastarnokais. Gamindami šią skanią sriubą, naudojate skirtingus gaminimo būdus, kad sriuba įgytų dar daugiau skonio. Tai gali skambėti sudėtingai, tačiau naudojant 5 dalių EGGspander rinkinį, taip tikrai nebus. Tai neįtikėtinas įrankis, be kitų dalykų, leisiantis apjungti skirtingus maisto ruošimo būdus.

 

 

LYGIS: VIDUTINIS

PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 60 MINUČIŲ

VISO: 80 MINUČIŲ

KIEKIS: 4 ASMENIMS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Sriuba

1 svogūnas

2 bulvinės saulėgrąžos (topinambai)

1 arbatinis šaukštas alyvuogių aliejaus

125 g pievagrybių

125 g rudųjų pievagrybių

20 g džiovintų baravykų

3 lauro lapai

100 ml sojų padažo

900 ml vandens

300 ml grietinėlės

2 valgomieji šaukštai crème fraîche kremo

Garnyras

1 mažas šakniavaisinis salieras

125 g pievagrybių

2 violetinės morkos

2 pastarnokai

2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

Patiekti su

kaimiška duona

Reikalingi priedai:

convEGGtor krepšys

Nerūdijančio plieno grotelės (2x)

Green Dutch Oven (Žalias ketaus puodas)

Half convEGGtor Stone (pusinis ConvEEGtor)

Momentinio nuskaitymo termometras

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg ir pakaitinkite iki 200°C temperatūros.

2. Tuo tarpu garnyrui supjaustykite saliero lapus. Nuvalykite ir supjaustykite grybus. Nulupkite morkas ir pastarnokus.

3. Sriubai nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Nulupkite bulvines saulėgrąžas ir supjaustykite jas 1 centimetro kubeliais. Nuvalykite grybus ir supjaustykite juos ketvirtadaliais.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Padėkite šakniavaisinius salierus ant įkaitusių anglių ir ant viršaus uždėkite convEGGtor krepšį su dviem nerūdijančio plieno grotelėmis. Ant grotelių įkaitinkite emaliuotą Žalią ketaus puodą .

2. Garnyrui įpilkite į keptuvę pusę alyvuogių aliejaus, įdėkite supjaustytus grybus ir kepkite keletą minučių. Retkarčiais apverskite, kaskart uždarydami kamado kepsninės dangtį.

3. Išimkite iš keptuvės supjaustytus grybus ir padėkite į vieną pusę. Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejų sriubai, įdėkite svogūną ir bulvines saulėgrąžas (topinambus), paskrudinkite apie 5 minutes, kol svogūnas taps permatomas; retkarčiais pamaišykite.

4. Įdėkite į keptuvę grybų ketvirčius, baravykus ir lauro lapelius, įpilkite sojos padažą ir vandenį. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir palaukite, kol skystis užvirs.

5. Nuimkite nuo kamado kepsninės Žalią ketaus puodą ir convEGGtor krepšį, apverskite salierus ir vėl padėkite krepšį bei keptuvę. Įmaišykite į sriubą grietinėlę ir crème fraîche kremą, tada uždarykite Big Green Egg dangtį. Palaukite, kol skystis užvirs ir palikite jį virti maždaug 10 minučių, kol suminkštės bulvinės saulėgrąžos.

6. Nuimkite nuo kamado kepsninės Žalią ketaus puodą ir išimkite iš sriubos lauro lapus. Nuimkite groteles ir uždėkite Pusinį convEGGtor ant apatinio convEGGtor krepšio lygio, toje pusėje, kur nėra salierų. Ant jo uždėkite nerūdijančio plieno groteles su morkomis ir pastarnokais. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir leiskite morkoms ir pastarnokams kepti apie 20 minučių. Retkarčiais patikrinkite, ar salierai dar neiškepė; tai galite padaryti, įkišdami termometro galą į šakniavaisinio saliero vidurį – kai nebejusite pasipriešinimo, reiškia, iškepęs. Išimkite salierus iš EGG ir palikite šiek tiek atvėsti.

7. Sutrinkite sriubą iki vienalytės masės, naudodami rankinį smulkintuvą arba virtuvės kombainą ir uždenkite puodą dangčiu. Išimkite suminkštėjusias morkas ir pastarnokus iš EGG. Nuvalykite apanglėjusią saliero odelę ir supjaustykite jį gabalėliais. Supjaustykite morkas ir pastarnokus griežinėliais ir įmaišykite likusį alyvuogių aliejų į daržoves, dėl skonio pridėkite druskos ir pipirų.

8. Paskirstykite daržoves ir atidėtus grybų griežinėlius į lėkštes ir ant jų užpilkite sriubą. Patiekite su kaimo duona, kurią galima pamirkyti sriuboje.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close