Norite Big Green Egg kepsninėje pasigaminti paprastą, bet sotų patiekalą? Tuomet uždekite anglis savo kepsninėje ir paruoškite šias įdarytas paprikas. Jas lengva pagaminti, o rezultatas gausis neįtikėtinai skanus! Įdarą sudaro svogūnai, česnakas, konservuoti kukurūzai ir raudonosios pupelės bei malta mėsa. Todėl šiame patiekale yra gausu sveikų maistinių medžiagų. Tai gardus patiekalas, kurį galite valgyti tiek pietums, tiek vakarienei.
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 45 MINUTĖS
IŠ VISO: 65 MINUTĖS
KIEKIS: 6 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Įdarui
2 svogūnų
1 česnako skiltelės
150 g konservuotų kukurūzų
100 g konservuotų raudonųjų pupelių be skysčio
1 v. š. sviesto
500 g maltos jautienos
1 a. š. svogūnų miltelių
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
1 a. š. „Madras“ kario miltelių
1 a. š. maltų kumino sėklų
1 v. š. pomidorų tyrės
1 v. š. miltų
150 ml pomidorų sulčių
150 g mocarelos sūrio
Paprikoms
3 raudonųjų paprikų
3 geltonųjų paprikų
Papuošimui
3 petražolių šakelių
Reikalingi priedai:
Nerūdijančio plieno grotelės
Maža ketaus keptuvė
convEGGtor laikiklis
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įstatę nerūdijančio plieno groteles, įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Kol temperatūra kyla, ant grotelių padėkite (26 cm skersmens) keptuvę, kad ji įkaistų.
2. Tuo tarpu, įdarui nulupkite ir susmulkinkite svogūnus ir česnaką. Nupilkite konservuotų kukurūzų ir raudonųjų pupelių skardinėse esantį skystį. Nupjaukite paprikų viršūnėles ir pašalinkite sėklas, o nupjautas viršūnėles atidėkite į šalį.
GAMINIMAS
1. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol taps puri ir dailiai apskrudusi.
2. Į faršą įmaišykite svogūnus su česnakais ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
3. Tuomet įmaišykite prieskonius, supilkite pomidorų tyrę ir viską pakepkite dar 3 minutes, kad sumažėtų pomidorų tyrės rūgštingumas.
4. Įmaišykite miltus ir viską pakepkite dar apie 2 minutes.
5. Į keptuvę supilkite pomidorų sultis ir konservuotus kukurūzus su raudonosiomis pupelėmis, pagal skonį įberkite druskos su pipirais ir viską gerai išmaišykite. Supilkite įdarą į dubenį ir švariai nusausinkite keptuvę.
6. Pasiruoštu įdaru įdarykite paprikas ir sudėkite jas į keptuvę. Gabaliukais suplėšykite mocarelos sūrį ir tolygiai apibarstykite paprikas. Tuomet uždėkite paprikų viršūnėles. Iš EGG kepsninės išimkite groteles, įstatykite convEGGtor laikiklį ir vėl įdėkite išimtas groteles. Ant jų pastatykite keptuvę, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir įdarytas paprikas paskrudinkite apie 25 minutes.
7. Iš EGG kepsninės išimkite keptuvę su įdarytomis paprikomis ir padėkite ant stalo ant karščiui atsparaus padėklo arba įdėkite po vieną įdarytą papriką į lėkštę.
© Big Green Egg Europe