Ispaniški ryžiai su paprikų čatniu ir keptu secreto

 

Komfortiškas maistas su ispanišku akcentu? Atraskite nuostabų šio ryžių patiekalo su paprikų čatniu ir Big Green Egg keptu Secreto skonį. Norėdami pasigaminti šį ryžių patiekalą savo kamado kepsninėje, naudokite „Bomba“ ryžius – ryžius, puikiai tinkančius paeljai. Secreto – tai ispaniškas žodis, reiškiantis kiaulienos mentės pjausnį. Jame daug riebalų, mėsa minkšti ir sodraus skonio. Ar turite šiek tiek laiko? Tada pamarinuokite mėsą per naktį ir gausite geriausius rezultatus.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ, TROŠKINIMAS

VIRTUVĖ: ISPANŲ

LYGIS: LENGVAS

PARUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ

GAMINIMO LAIKAS: 65 MINUTĖS

VISO: 85 MINUTĖS

KIEKIS: 4 ASMENIMS

 

 

INGREDIENTAI

 

 

Prieskoniai

1 arbatinis šaukštelis Madraso kario miltelių

1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos

1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių

½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

½ arbatinio šaukštelio šviežiai sumaltų juodųjų pipirų

Secreto

400 g secreto

Ryžiai

1 maždaug 100 g šviežia čorizo dešra

1 svogūnas

2 česnako skiltelės

2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

150 g „Bomba“ ryžių

100 ml pomidorų sulčių

200 ml vištienos sultinio

Patiekti su:

paprikų čatnis

nedidelė sauja gražgarsčių

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Momentinis termometras

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus Dutch Oven (Žalias ketaus puodas)

convEGGtor

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Uždekite anglis Big Green Egg ir įkaitinkite su ketaus grotelėmis iki 220°C temperatūros.

2. Tuo tarpu sumaišykite visus įtrynimui skirtus ingredientus ir ištepkite juo mėsą iš visų pusių.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Padėkite Secreto ir čorizo dešrą ant grotelių. Kepkite mėsą apie 3 minutes. Apverskite secreto ir čorizo dešrą ir kepkite dar 2-3 minutes, kol Secreto pasieks 65°C vidinę temperatūrą. Temperatūrą galite išmatuoti momentiniu termometru.

2. Padėkite secreto ir čorizo dešrą į šalį. Išimkite iš kamado kepsninės ketaus groteles ir įdėkite nerūdijančio plieno groteles. Pastatykite ant grotelių Žalią ketaus puodą, uždenkite kamado kepsninės dangtį ir įkaitinkite keptuvę. Tuo metu supjaustykite keptą čorizo dešrą pusės colio kubeliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.

3. Sudėkite į Žalią ketaus puodą alyvuogių aliejų, čorizo kubelius, svogūną ir česnaką ir kepkite apie 3 minutes. Suberkite į keptuvę „Bomba“ ryžius ir kepkite dar 3 minutes. Reguliariai pamaišykite ir kaskart uždenkite Big Green Egg dangtį.

4. Užpilkite ryžius pomidorų sultimis ir vištienos sultiniu. Išimkite iš kamado kepsninės Žalią ketaus puodą ir groteles, į vietą įstatykite ConvEGGtor ir grąžinkite groteles. Padėkite keptuvę atgal ant grotelių, uždarykite kamado dangtį ir sumažinkite temperatūrą iki 170°C; ji pati nukris, įstačius karščio barjerą. Lėtai virkite apie 20 minučių, kol išvirsite ryžius. Retkarčiais pamaišykite ir, jeigu reikia, įpilkite šlakelį vandens ar vištienos sultinio.

5. Išimkite iš kamado kepsninės Žalią ketaus puodą. Pabarstykite atvėsusį Secreto juodaisiais pipirais ir padėkite jį ant grotelių. Šildykite apie 3 minutes.

6. Paskirstykite „Bomba“ ryžius ir paprikų čatnį į lėkštes. Išimkite Secreto iš Big Green Egg, supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite jūros druskos dribsniais. Padalinkite į lėkštes ir pagardinkite gražgarste.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close