Jautienos kepsnio Flank Steak vyniotinis su pesto padažu

 

Ar kada ant savo Big Green Egg grotelių kepėte jautienos kepsnį „Flank Steak“? Ar pavyko sėkmingai ir ar norėtumėte šį įspūdingą mėsos patiekalą patiekti per Kalėdas? Šis „Flank Steak“ kepsnio vyniotinis, kurį galite pagaminti savo kamado, puikiai tiks puotai. Įdarius kepsnio vyniotinį pesto padažu jis pavirsta nuostabia staigmena! Kad per Kalėdas būtų lengviau, iš anksto paruoškite pesto padažą ir įdarykite bei suvyniokite vyniotinį.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 40 MIN.

GAMINIMAS: 40 MIN.

IŠ VISO: 80 MIN.

IŠEIS: 6 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

ŽOLELIŲ ALIEJUS

3 česnako skiltelės

1 rozmarino šakelė

3 v.š. alyvuogių aliejaus

PESTO

150 g kedro riešutų

1 česnako skiltelė

2 baziliko ryšulėliai (30 g)

100 g tarkuoto Parmezano sūrio

100 ml alyvuogių aliejaus

KEPSNYS FLANK STEAK

1 jautienos kepsnys „Flank steak“ (apie 1.5 kg)

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė

convEGGtor laikiklis

Perforuotos pusapvalės grotelės

Dvigubas nuotolinis termometras

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Per tą laiką nulupkite česnaką ir nuskabykite rozmarino šakeles žolelių aliejui. Česnaką ir rozmariną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

2. Pesto paruošimui ant grotelių įkaitinkite ketaus keptuvę. Berkite kedro riešutus ir juos kepinkite apie 5 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Kepindami riešutus kartas nuo karto juos pamaišykite, kad nesudegtų ir po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį. Nulupkite česnako skiltelę ir ją smulkiai supjaustykite. Nuplėšykite baziliko lapelius.

3. Nuo EGG nuimkite keptuvę su kedro riešutais. Riešutus, česnaką, baziliką, Parmezano sūrį ir alyvuogių aliejų maisto kombaine trinkite tol, kol išgausite gražų pesto padažą. Pagal skonį įberkite pipirų ir atsidėkite į šoną. Išimkite groteles, įdėkite convEGGtor ir groteles grąžinkite. EGG įkaitinkite iki 220°C laipsnių temperatūros.

4. Vyniotiniui: nuo jautienos kepsnio pašalinkite plėvelę ir kad mėsą kiek išlygintumėte ir užtikrintumėte vienodą storumą, ją išmuškite mėsos plaktuku (arba kita keptuvės puse). Tolygiai ant kepsnio paskirstykite pesto padažą, suvyniokite vyniotinį ir jį suriškite mėsininko virvele.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Vyniotinį dėkite ant perforuotų pusapvalių grotelių. Aptepkite vyniotinį žolelių aliejumi ir groteles dėkite į kepsninę. Į vyniotinio vidurį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą ir uždenkite EGG dangtį. Nustatykite 52°C vidaus temperatūrą ir leiskite vyniotiniui kepti tol, kol pasieks šią temperatūrą. Kol kepa, kepsnį kartas nuo karto vis patepkite žolelių aliejumi.

2. Kai pasieks reikiamą vidaus temperatūrą, vyniotinį išimkite iš EGG ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir druskos dribsniais. Prieš supjaustydami riekelėmis, palikite lengvai aliuminio folija uždengtą vyniotinį 6-8 minutes pastovėti.

PATARIMAS

Gardu su ant grotelių keptais žaliaisiais smidrais ir „chimichurri“ padažu.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close