JAUTIENOS KUKULIUKAI
SU ŠONINE

Jautienos kukuliukai su kiaulienos šonine

Šie jautienos kukuliukai, apsukti šoninės juostelėmis, – vienas gardžiausių barbekiu užkandžių. Jei planuojate vakarėlį, kukuliukus galite paruošti iš anksto, kad susirinkus svečiams beliktų greitai iškepti kepsninėje.

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 50 MIN.

IŠ VISO: 65 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

KUKULIUKAI

500 g maltos jautienos

2 petražolių šakelės

1 raudonėlio šakelė

1 baziliko šakelė

3–4 kaupini v. š. tarkuoto parmezano

8 pailgi neriebios šoninės bryzeliai

mėgstamo barbekiu padažo

Priedai:

Vyšnios skiedros

convEGGtor laikiklis

Vienkartinė skysčių surinkimo talpa

Ketaus grotelės

Momentinis skaitmeninis termometras

Stačiakampė skysčių surinkimo talpa

Kukurūzų laikikliai

 

GAMINIMAS

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įkaitinkite iki 150 °C. Tuo tarpu sudėkite maltą jautieną į dubenį. Nuskabykite žolelių lapelius ir smulkiai sukapokite.

2. Į dubenį sudėkite smulkintas žoleles ir 2 v. š. parmezano. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Šoninės bryzelius perpjaukite per pusę. Maltą jautieną padalykite maždaug 35 gramų porcijomis ir iš jų suformuokite kukuliukus. Kiekvieną kukuliuką apsukite puse šoninės bryzelio ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

 

GAMINIMAS

 

1. Ant žioruojančių anglių išdėliokite saują vyšnios skiedrų. Į kepsninę įdėkite convEGGtor laikiklį, ant jo – vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir galiausiai įdėkite ketaus groteles. Ant grotelių išdėliokite paruoštus kukuliukus ir uždarykite kepsninės dangtį. Įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 150 °C ir rūkinkite kukuliukus maždaug 30–35 min. Praėjus 15–20 min. apverskite.

2. Kukuliukai iškeps, kai temperatūra jų viduje pasieks 63–64 °C. Temperatūrą galite pamatuoti įsmeigiamu termometru. Iškepusius kukuliukus išimkite iš Big Green Egg kepsninės ir sudėkite į stačiakampę skysčių surinkimo talpą. Aptepkite kukuliukus mėgstamu barbekiu padažu.

3. Uždėkite talpą ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. 3–4 min. pakaitinkite kukuliukus, kad padažas karamelizuotųsi.

4. Išimkite kukuliukus iš Big Green Egg kepsninės. Ištraukite medinius smeigtukus, o kukuliukus išdėliokite gražioje lėkštėje ir apibarstykite likusiu parmezanu. Kukuliukams pasmeigti naudokite kukurūzų laikiklius.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close