Jautienos kumpio Picanha

 

Yra klasikinių patiekalų, kuriuos tiesiog privalote pasigaminti savo Big Green Egg. Vienas tokių yra jautienos kumpio kepsnys, arba kitaip – „Picanha”. Kepsnį pagaminti nesudėtinga, tad jis puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems EGG gerbėjams. Pirma mėsą lėtai kepate netiesioginėje kaitroje, o po to trumpai apkepate ant grotelių. Riebalų sluoksnis kumpiui suteikia daug papildomo skonio, tad prieš gamindami jokiais būdais jo nenupjaukite! Taigi, kada šį ypatingą mėsos gabalą įtrauksite į meniu?

 

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, GRILIUS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 80 MIN.

IŠ VISO: 95 MIN.

IŠEIS: 6 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

 

Kumpis

1 jautienos kumpis („Picanha”), maždaug 1,2 kg svorio

2 šviežio česnako skiltelės

1 čiobrelio šakelė

1 rozmarino šakelė

1 v.š. alyvuogių aliejaus

jūros druskos

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Vienkartinis skysčių surinkimo indas

Nerūdijančio plieno grotelės

Dvigubas nuotolinis termometras

Ketaus grotelės

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir ant nerūdijančio plieno grotelių uždėję convEGGtor laikiklį ir vienkartinį skysčių surinkimo indą įkaitinkite iki 140 °C.

2. Per tą laiką ant jautienos kumpio riebalų sluoksnio padarykite kryžminius įpjovimus. Nulupkite česnaką, skilteles sutraiškykite ir smulkiai supjaustykite. Nuo šakelių nuplėšykite čiobrelių lapelius, rozmarino spygliukus ir smulkiai supjaustykite.

3. Kumpį įtrinkite alyvuogių aliejumi, česnaku ir žolelėmis. Pabarstykite jūros druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

 

 

GAMINIMAS

1. Kumpį riebalų sluoksniu į viršų dėkite ant grotelių. Dvigubo nuotolinio termometro smaigalį įbeskite į mėsos vidurį ir uždenkite EGG dangtį. Vidaus temperatūrą nustatykite 48°C ir kumpį kepkite apie 60 min., kol jis pasieks šią temperatūrą.

2. Išimkite kumpį iš EGG. Lengvai uždenkite mėsą aliuminio folija ir palikite pastovėti. Per tą laiką galite išsikepti daržoves, kurias planuojate patiekti kartu. Po to iš EGG išimkite groteles, skysčių surinkimo talpą ir convEGGtor laikiklį. Į EGG įdėkite ketaus groteles ir įkaitinkite iki 200°C temperatūros.

3. Ant grotelių riebalų sluoksniu į apačią dėkite kumpį ir kepkite, kol apskrus ir taps traškiu – apie 2-3 minutes. Kepdami vis judinkite, kadangi riebalai gali sukelti liepsnas, taip pat trumpai apkepkite ir mėsos šonus.

4. „Picanha” kepsnį nuimkite nuo EGG ir prieš pjaustydami uždenkite aliuminio folija bei leiskite pastovėti apie 10 min.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close