Jautienos „picanha” mėsainis su čederio sūriu ir keptu svogūnu

 

Iš jautienos kumpio kepsnio, dar žinomo kaip „picanha” galite pagaminti išties puikų mėsainį. Taigi taip savo Big Green Egg galite paruošti labai gardų mėsainį. Prieš malimą mėsa turi būti šalta, tad ją gerokai iš anksto supjaustykite kubeliais ir valandai padėkite į šaldytuvą . Kai jau turėsite suformuotus mėsainius, juos taip pat prieš kepdami ant savo kamado kepsninės atšaldykite, kad sukietėtų. Jei norite greitai pasigaminti mėsainį, naudokitės šiuo mėsainių receptu ir viską pasiruoškite iš anksto.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

VIRTUVĖ: AMERIKIEČIŲ

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 140 MIN.

GAMINIMAS: 20 MIN.

IŠ VISO: 160 MIN.

IŠEIS: 4 MĖSAINIAI

 

INGREDIENTAI

 

 

MĖSAINIAMS

750 g jautienos kumpio su riebalų sluoksniu

2 maži svogūnai

2 česnako skiltelės

1 raudonoji paprika

2 v.š. alyvuogių aliejaus

½ v.š. „Madras” kario miltelių

½ v.š. saldžios rūkytos paprikos miltelių

1 kiaušinių trynys

4 v.š. duonos trupinių

SALOTOMS

4 „Iceberg” salotų lapai

1 pomidoras

1 didelis marinuotas agurkas

6 žaliosios alyvuogės be kauliukų

1 v.š. majonezo

 

PAPILDOMI INGREDIENTAI:

1 didelis baltas svogūnas

1 v.š. alyvuogių aliejaus

4 čederio sūrio riekelės

4 mėsainių bandelės

 

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė (maža)

Ketaus grotelės

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Mėsainiams supjaustykite kumpį į maždaug 3 cm. dydžio gabalėlius. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai.

2. Per tą laiką Big Green Egg uždekite anglis, įdėkite nerūdijančio plieno groteles ir įkaitinkite iki 200°C. Nulupkite svogūnus ir česnaką ir susmulkinkite.

3. Papriką aptepkite 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus ir dėkite ant grotelių. Šalia dėkite ketaus keptuvę (mažą) ir joje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų. Į keptuvę suberkite svogūnus, česnakus, kario, paprikos miltelius ir uždenkite EGG dangtį. Svogūnus ir česnakus kepinkite kol šie suminkštės, o papriką kepkite maždaug 15 min., kol visa odelė pajuoduos. Kepdami papriką ją kelis kartus apverskite.

4. Leiskite svogūnams ir česnakui ataušti. Iš EGG išimkite papriką, ją dėkite į plastikinį maišelį ir leiskite ataušti.

5. Nuo paprikos pašalinkite odelę, kotelį, sėklas ir minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Stambia mėsmale sumalkite mėsą ir į masę įmaišykite ataušusius svogūnus, česnaką, papriką, kiaušinio trynį, duonos trupinius ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Iš masės suformuokite 4 mėsainius ir valandai padėkite į šaldytuvą.

6. Per tą laiką paruoškite salotas. Plonomis riekelėmis supjaustykite salotos lapus, pomidorą ir marinuotą agurką. Žiedais supjaustykite alyvuoges. Visus ingredientus sumaišykite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Iš EGG išimkite groteles ir įdėkite ketaus groteles. Įkaitinkite iki 210°C ir prieš pradėdami kepti įsitikinkite, kad grotelės labai karštos. Per tą laiką nulupkite baltąjį svogūną ir supjaustykite į 4 maždaug 1 cm storumo riekelėmis.

2. Mėsainius ir svogūno riekeles patepkite alyvuogių aliejumi. Mėsainius ir svogūno riekeles dėkite ant grotelių ir uždarykite EGG dangtį. Kepkite apie 2 min. Mėsainius apsukite devyniasdešimčia laipsnių, apverskite svogūnus ir kepkite dar 2 min.

3. Apverskite mėsainius, nuo EGG nuimkite svogūnų riekeles. Mėsainius kepkite dar 4 min., po 2 min. dar kartą juos apsukdami devyniasdešimčia laipsnių, kad suformuotumėte gražias grotelių žymes. Paskutinę kepimo minutę ant kiekvieno mėsainio uždėkite po riekelę čederio sūrio ir po svogūno riekelę. Po kiekvieno veiksmo uždenkite EGG dangtį. Per tą laiką išilgai per pusę perpjaukite mėsainių bandeles.

4. Ant kiekvienos bandelės apatinės dalies dėkite salotų, tuomet uždėkite mėsainius su keptu svogūnu ir sūriu ant viršaus. Ant mėsainių dėkite viršutines bandelių dalis.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close