Jautienos suktinukai, įdaryti marinuotais laiškiniais svogūnais

Ar jūs taip pat dažnai mėgaujatės Big Green Egg kepsninėje keptu sultingu antrekotu su daržovėmis? Tuomet jums tikrai patiks šie jautienos suktinukai. Galite juos patiekti per vakarėlį, kaip užkandį arba per bendrą vakarienę, kai visi svečiai dalinasi įvairiais patiekalais. Garantuojame – šie įdaryti jautienos suktinukai patiks visiems. Galite juos paruošti iš anksto ir uždengę laikyti šaldytuve. Kai atvyks svečiai, pakaks juos greitai apkepti, todėl galėsite daugiau laiko pabendrauti su draugais.

 

Ingredientai

 

Pasiruošimas iš anksto: 15 min.

Gaminimo trukmė: 6 min.

Išeis 8 suktinukai

 

500 g antrekoto

2 česnako skiltelės

4 v. š. saldžiai aitraus padažo + papildomai patiekti

4 v. š. indonezietiško sojų padažo

4 v. š. mirino

4 v. š. sezamų aliejaus

8 laiškiniai svogūnai

Priedai:

Ketaus grotelės

 

GAMINIMAS

 

Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 220 °C.

Antrekotą supjaustykite aštuoniais maždaug 3 mm storio gabalėliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Sumaišykite jas dubenyje su aitriu padažu, indonezietišku sojų padažu, mirinu ir sezamų aliejumi – taip paruošite marinatą. Laiškinius svogūnus supjaustykite pailgais ovaliais žiedais. Sudėkite juos į marinatą.

Ant stalviršio išilgai padėkite antrekoto pjausnį. Jo apačioje uždėkite didelį šaukštą marinuotų laiškinių svogūnų ir mėsą susukite. Perverkite suktinuką iešmeliu, kad neiširtų. Tą patį padarykite su likusiais pjausniais ir marinuotais svogūnais.

Išdėliokite suktinukus ant Big Green Egg kepsninės grotelių. Uždarykite dangtį ir kepkite maždaug 3 min. Apverskite suktinukus ir kepkite dar 3 min., kol mėsa bus pusžalė arba vidutiniškai iškepusi.

Išimkite suktinukus iš kepsninės ir iš karto patiekite.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close