Jūrų velnias su paprikomis

 

Jūrų velnias pasižymi įspūdinga išvaizda ir dar įspūdingesniu skoniu. Priešingai nei dauguma kitų žuvų, jūrų velnias turi tik vieną apvalų stuburą ir neturi šonkaulių. Big Green Egg kepsninėje gamindami jūrų velnią pagal šį receptą, neišimkite stuburo. Pirkite šios žuvies filė su stuburu arba nusipirkite visą žuvį, kurią patys galėsite lengvai išdarinėti ir išpjaustyti.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPINIMAS, KEPIMAS ANT GROTELIŲ

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 20 MIN.

IŠ VISO: 40 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

JŪRŲ VELNIAS

2 rausvieji svogūnai

2 geltonos smailiosios paprikos

2 raudonos smailiosios paprikos

4 jūrų velnio filė su stuburu (po daugmaž 250 g)

2 v. š. alyvuogių aliejaus

1 a. š. prieskonių mišinio ras el hanout

4 čiobrelių šakelės

4 rozmarinų šakelės

 

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Momentinis termometras

 

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.

2. Tuo tarpu rausvuosius svogūnus nulupkite ir supjaustykite maždaug 2 cm storio gabalėliais.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Išdėliokite paprikas ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg dangtį. Kepinkite paprikas apie 5 min. Tuo tarpu aptepkite jūrų velnio filė ir svogūnų gabalėlius alyvuogių aliejumi. Žuvies filė apibarstykite prieskonių mišiniu ras el hanout ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

2. Apverskite paprikas ir ant grotelių išdėliokite jūrų velnio filė ir svogūnų gabalėlius. Juos kepkite apie 3 min. Po to apverskite ir kepkite dar 3 min. Žuvies filė kepkite 4–5 min. ir po to apverskite. Ant kiekvienos filė stuburo vietoje uždėkite po šakelę čiobrelio bei rozmarino ir kepkite jūrų velnią dar 4–5 min., kol temperatūra žuvies viduje pasieks 62 °C. Temperatūrą galite pamatuoti momentiniu termometru.

3. Išimkite iš kepsninės svogūnus. Kai temperatūra žuvies filė pasieks nurodytąją, išimkite iš kepsninės ir paprikas. Atsargiai nulupkite jų odelę, pašalinkite kotelius ir sėklas. Paprikų minkštimą supjaustykite juostelėmis ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Svogūnus išskirstykite žiedais.

4. Keptas jūrų liežuvio filė išdėliokite lėkštėse drauge su svogūnų žiedais ir paprikų juostelėmis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close