Kaip paprastai, skaniai ir greitai pagaminti maisto gamtoje?

Iškyla gamtoje – smagus būdas pabėgti nuo rutinos ir įsikrauti jėgų. Tačiau tam, kad stovyklavimas nesukeltų streso, reikia tinkamai pasiruošti, apgalvoti visas smulkmenas, ypač tai, ką valgysite. Juk būdami alkani neįvertinsite nei gamtos grožio, nei supančios ramybės. Tad kaip paprastai ir greitai pasigaminti maisto būnant gamtoje ir kokios kepsninės tam labiausiai tinka?

Svarbiausia – kokybė

 

Renkantis maisto gaminimo prietaisą, tinkamą naudoti gamtoje, reikėtų atsižvelgti į jo savybes, patogumą ir kokybę. Šiais laikais lauko kepsninių pasirinkimas labai platus – lengva pasimesti. Dujomis ir malkomis kūrenami griliai, kamado kepsninės, iki šiol populiarios paprastos šašlykinės – visuose juose pavyks pasigaminti maisto iškylaujant. Tačiau vieni prietaisai patogesni ir kokybiškesni už kitus. Norint ilgaamžio ir universalaus daikto, tinkamiausias pasirinkimas – keraminės kepsninės. Jose lengva tiksliai reguliuoti temperatūrą, galima pasitelkti įvairius maisto gaminimo būdus, be to, jos patvarios ir ekonomiškos, tad nereikės keliaujant į gamtą prisikrauti pilnos bagažinės anglių. Kamado kepsninės patiks ir tiems, kuriems visada norisi valgyti skanų maistą. Dėl ypatingos struktūros ir keramikos tokiose kepsninėse kepami ingredientai išlieka minkšti ir sultingi, be to, įgauna papildomų skonio natų.

Restoranas gamtoje

 

Gera keraminė kepsninė leis gamtoje įkurti tikrą restoraną. Pamirškite kietus šašlykus arba pridegusias dešreles – kamado kepsninėje net iškylaujant galima lengvai pasigaminti rafinuotų, gurmaniškų patiekalų. Priderinus tinkamus priedus, pvz., kepimo akmenį, galima mėgautis net šviežia duona pusryčiams. Keraminės kepsninės yra ne tik universalios, bet ir paprastos naudoti. Jos sukurtos taip, kad padarytų visus darbus už jus. Beliks įkurti ir retkarčiais užmesti akį į termometrą. Taigi, atsitraukus nuo kepsninės pakaks laiko pasimėgauti gamta, pailsėti, pabendrauti su artimaisiais. O visa tai vainikuos tobulai iškepti restorano verti patiekalai: sultingas kepsnys, gardi žuvis arba – jei diena pasitaikytų vėsi – šildantis troškinys su grybais tiesiai iš miško.

Didelė ar maža?

 

Kokia kepsninė-kiaušinis geriausiai tinka naudoti gamtoje? Lengviausia ir patogiausia į iškylą gabentis mažo modelio keraminę kepsninę, pvz., Mini. Ji kompaktiška, bet galinga, telpa net ir į nedidelį automobilį. Tačiau tokia kepsninė turi ir trūkumą – joje vienu metu galima gaminti vos keliems žmonėms. Todėl jei dažnai išsiruošiate į gamtą su didele kompanija, gali tekti ilgai laukti, kol visi pavalgys.

Tad gausesniam būriui iškylautojų vertėtų rinktis didesnį modelį, pvz., Large. Tokioje kepsninėje vienu metu galima gaminti daug porcijų kepsnių arba čirškinti vieną didelį mėsos gabalą, kurio užteks visiems pamaitinti. Vis dėlto didelė kepsninė nėra pati patogiausia gabentis, jai reikia ir daugiau vietos transportuojant. Prieš tokį modelį įsigyjant reikia apgalvoti, kaip jį vešitės į gamtą.

Keraminė kepsninė – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori net iškylaudami gamtoje mėgautis gardžiu lengvai paruošiamu maistu.

close