KARALIŠKOSIOS KREVETĖS 
SU ČESNAKAIS

Karališkosios krevetės su česnakais

Karališkųjų krevečių iešmeliai – visada puiki mintis! Juos galima patiekti kaip užkandį, kaip pagrindinį patiekalą arba lengviems pietums. Big Green Egg kepsninėje keptos karališkosios krevetės bus dar gardesnės, jei pirma jas palaikysite marinate.

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS ANT GROTELIŲ

VIRTUVĖ: VIDURŽEMIO JŪROS

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 125 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 22 MIN.

IŠ VISO: 147 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

 

 

INGREDIENTAI

 

 

KARALIŠKOSIOS KREVETĖS

32 didelės nuluptos karališkosios krevetės

jūros druska

MARINATAS

4 mažos česnako galvutės

2 raudonos aitriosios paprikos

Reikalingi priedai:

Ketaus grotelės

Bambukiniai iešmai

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Sudėkite karališkąsias krevetes į dubenį. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnakų skilteles. Pašalinkite aitriųjų paprikų kotelius ir smulkiai supjaustykite minkštimą. Jei mėgstate aštriai, galite neišimti sėklų. Jei norite švelnesnio skonio, prieš pjaustydami pašalinkite sėklytes.

2. Sumaišykite karališkąsias krevetes su česnakais ir aitriosiomis paprikomis. Dubenį uždenkite ir palaikykite krevetes šaldytuve 2 val.

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu sumaukite krevetes ant bambukinių iešmelių.

2. Išdėliokite iešmelius su karališkosiomis krevetėmis ant grotelių ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Kepkite maždaug 3 min., naudodami žnyples pasukite ir kepkite dar 3 min.

3. Išimkite iešmelius iš kepsninės ir patiekite išdėlioję porcijomis arba sudėję į vieną didelę lėkštę.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close