Karšti Lava Cake pyragaičiai su keptu bananu

 

Jei mėgstate šokoladą, tuomet tiesiog privalote savo Big Green Egg pasigaminti šių karštų „lavos“ pyragaičių. Jie taip vadinami dėl gardaus skysto įdaro, susidarančio pyragaičiams kepant. Kaip priedą, tuo pat metu savo kamado galite paruošti ir bananų su citrina – taip turėsite greitą, paprastą ir gardų egzotišką desertą.

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MIN.

GAMINIMAS: 15 MIN.

IŠ VISO: 40 MIN.

IŠEIS: 10 PORCIJŲ

 

INGREDIENTAI

 

 

„LAVOS“ PYRAGAIČIAI

240 g sviesto

240 g juodojo šokolado

100 g kvietinių miltų

170 g kiaušinių

90 g kiaušinių trynių

100 g cukraus

BANANAI

5 bananai

½ organiškos citrinos

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Nerūdijančio plieno grotelės

Žalias ketaus puodas (apvalus)

Kepimo akmuo

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg užkurkite anglis ir įdėję convEGGtor ir nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

2. „Lavos“ pyragaičiams ant grotelių dėkite žalią ketaus puodą ir į jį dėkite sviestą. Uždekite EGG dangtį ir palaukite kol sviestas ištirps. Per tą laiką smulkiai supjaustykite šokoladą ir persijokite miltus. Iki putų kartu su kiaušinių tryniais ir cukrumi išplakite kiaušinius.

3. Nuo EGG nuimkite ketaus puodą ir lengvai įmaišykite smulkiai supjaustytą šokoladą ir jį ištirpinkite, kad gautumėte vientisą šokolado masę.

4. Palengva į kiaušinių masę įmaišykite šokoladą, o tada miltus. Šaukštu dėkite masę į kepinių maišelį ir maždaug dvejais trečdaliais užpildykite 10 tvirtų keksiukų formelių iš kepimo popieriaus (Ø 6 cm).

5. Išilgai įpjaukite išgaubtas bananų žievės vietas ir lengvai jas nulupkite. Dėkite kiekvieną bananą ant aliuminio folijos lakšto ir užlankstykite kraštus, suformuodami „laivelius“, kad bananai stabiliai gulėtų. Virš bananų smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę. Išspauskite citrinos sultis ir jomis taip pat apšlakstykite bananus.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant grotelių dėkite šaltą kepimo akmenį ir ant jo dėkite keksiukų formeles su „lavos“ pyragaičių tešla, aplinkui išdėliokite bananus. Uždenkite EGG dangtį ir „lavos“ pyragaičius ir bananus kepkite apie 12 minučių. „Lavos“ pyragaičių viršus sukietės, o vidus išliks nuostabiai skystas.

2. Iš Big Green Egg išimkite bananus ir „lavos“ pyragaičius. Atsargiai pašalinkite aliuminio foliją ir kiekvieną bananą perpjaukite per pusę. „Lavos“ pyragaičius su puse banano patiekite iš karto.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close