Kepiniai Big Green Egg kepsninėje

 

 

Kai įsigijote Big Green Egg kepsninę jau, žinoma, žinojote, ką norėsite joje gaminti. Tačiau nepamirškite, kad, pasitelkus kepimo netiesioginėje kaitroje būdą, joje taip pat galite paruošti ir gardžius kepinius, tokius kaip duona, pica, saldūs ir sūrūs pyragaičiai ir kita. Neužilgo paaiškinsime, kodėl kamado yra tobula konvekcinė orkaitė ir kaip savo EGG iškepti gardžiausius kepinius.

 

 

EGG entuziastai labai mėgsta savo Big Green Egg kepti picą ar „tarte flambée“. Kepant šiuos patiekalus tradicinėje orkaitėje neįmanoma išgauti itin traškaus tešlos pagrindo ir jie, be abejo, neįgauna ir to gardaus, subtilaus dūmo skonio. Taigi, ar reikia dar geresnės priežasties uždegti anglis jūsų kamado? Tai tiesiog tobula orkaitė.

Išskirtinė keramika ir Big Green Egg forma čia yra labai svarbūs, kadangi keramika gerai išlaiko karštį ir iš dalies jį grąžina atgal, o unikali kepsninės forma EGG viduje sukuria tinkamą oro srautą. Taip karštis vienodai pasiskirsto tiek ant produktų viršaus, tiek ant apačios.

 

 

Konvekcinė orkaitė, kūrenama anglimis

 

Nuo anglių kylantis karštis yra labai intensyvus, todėl, norėdami Big Green Egg paversti orkaite, po grotelėmis įdėkite convEGGtor laikiklį. Jis bus skydas, saugantis nuo tiesioginio karščio ir užtikrinantis, kad jis nepasieks jūsų grotelių ir ingredientų. Oro srautas kepsninėje pavers Big Green Egg į anglimis kaitinamą konvekcinę orkaitę, kurioje karštis ant jūsų ingredientų patenka netiesiogiai.

Jei kepsninėje norėsite kepti pyragus, picą ar įvairius desertus, ant nerūdijančio plieno grotelių taip pat galite dėti kepimo akmenį. Jis dar vadinamas picos akmeniu, o jo paskirtis priklausys nuo to, ką ruošiatės kepti. Kepimo akmenį galite naudoti šaltą, arba įkaitintą.

 

 

Picos akmuo: įkaitinti iš anksto, ar ne?

 

Kepimo akmuo yra tarsi „dugnas“ jūsų kepamai picos ar „tarte flambée“, o jūsų Big Green Egg pavirsta į akmeninę krosnį. Šis dugnas reikalingas tam, kad jūsų picos ar „tarte flambée“ padas taptų gražus ir traškus. Kadangi pica ir „tarte flambée“ yra kepami gana aukštoje temperatūroje ir trumpai, norint išgauti traškų padą svarbu tinkamai iš anksto įkaitinti kepimo akmenį. Taigi, kol kaitinsite savo EGG, ant grotelių įkaitinkite ir kepimo akmenį ir tik tada ant jo dėkite picą ar „tarte flambée“.

Kepimo akmens paskirtis yra kitokia, kai kepate duoną ar pyragus, pyragaičius ar desertus. Čia jis yra tarsi skydas nuo karščio, saugantis jūsų kepinių apačią. Duonai ir pyragams iškepti dažniausiai reikia daugiau laiko. Taigi, dažniausiai tokiais atvejais į Big Green Egg kepimo akmenį dėkite šaltą ir tada ant jo dėkite savo pyrago, pyragaičių ar duonos kepimo formas. Taip kepimo akmuo įkais iš lėto, geriau saugos nuo karščio ir užtikrins, kad jūsų pyrago ar duonos apačia nesudegtų ir iškeptų tolygiai.

 

 

Ar picą kepti ant akmens, ar kepimo formoje?

 

Picas, tarte flambée ir kai kurio tipo duoną, desertus ir pyragus galite kepti tiesiai ant kepimo akmens, tačiau kai jis karštas, dėl saugumo rekomenduojame naudoti picos ližę.

Kad tešla neliptų prie akmens ir ližės, lengvai juos pabarstykite kukurūzų ar kvietiniais miltais arba patieskite kepimo popieriaus lakštą. Jei naudojate popierių, ližę kiškite po juo ir tiesiog leiskite kepiniui nuslysti ant kepimo akmens. Išimdami, ližę taip pat kiškite po popieriumi.

 

 

Duona, desertai ir pyragai gali būti kepami skardoje ar karščiui atspariame inde. Tokiu atveju, dažniausiai juos reikia dėti ant šalto kepimo akmens, kadangi keramikiniai indai ar jūsų skardos per greitai įkaistų ir taip kiltų rizika, kad kepinio apačia pridegs.

 

 

 

 

Kepimo formos, tinkamos Big Green Egg

 

 

Duonos, kepinių ar desertų kepimui galite naudoti jau namuose turimas skardas ir kepimo formas, kadangi kepant tiesioginė kaitra nuo anglių jų nepasieks ir nepažeis. Bet ar kada pagalvojote naudoti ketaus keptuvę (Ø 36 cm), mažą ketaus keptuvę (Ø 27 cm) ar apvalų žalio ketaus puodo dangtį (Ø 23 cm)? Jie tiesiog tobulai tinkami šiam tikslui! Prieš kepdami, skardą visuomet ištepkite sviestu ar kitais riebalais arba ištieskite kepimo popieriumi. Taip užtikrinsite, kad jūsų duona, pyragas ar desertas prie jos neprilips. Su šiais patarimais Big Green Egg kepinius kepsite kaip įgudęs kepėjas!

 

Norite pradėti iš karto? Specialiai jums parinkome daug Big Green Egg kepsninei puikiai tinkamų kepinių receptų.

 

 


 

close