Kepta skumbrės išklotinė

 

 

Norėtumėte skanaus žuvies gabalėlio iš Big Green Egg? Naudodami šį kamado kepsninėje keptos skumbrės receptą, vakarienę paruošite itin greitai. Šios sveikos, riebios žuvies oda turi skanų, ypač traškų džiūvėsėlių aptepą. Lažinamės, kad netrukus tai bus vienas iš jūsų mėgstamiausių žuvies receptų!

 

 

GAMINIMO BŪDAS: KEPIMAS

SUDĖTINGUMAS: LENGVAS

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 25 MINUTĖS

GAMINIMAS: 20 MINUTĖS

IŠ VISO: 45 MINUTĖS

IŠEIS: 2 PORCIJOS

 

 

Ingredientai

 

 

Skumbrė

2 žalios skumbrės

2 v.š. „Panko“ džiūvėsėlių

2 v.š. džiūvėsėlių

3 v.š. alyvuogių aliejaus

1 skiltelė marinuotos (sūdytos) citrinos

1 šakelė plokščialapių petražolių

1 a.š. sviesto

Reikalingi priedai:

Nerūdijančio plieno grotelės

Ketaus keptuvė

 

 

PASIRUOŠIMAS

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 170°C temperatūros.

2. Per tą laiką įpjaukite ir atverkite skumbrių pilvus ir pašalinkite vidurius. Pilvo ertmę ir skumbrės išorę gerai išskalaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Nupjaukite skumbrių galvas. Iš abiejų pusių, pradedant nuo pilvo pusės, išpjaustykite skumbrės filė – filė gabalėlius palikite sujungtus odele. Ties uodega nuo mėsos nuplėškite stuburą ir atsargiai jį pašalinkite. Pincetu pašalinkite visus mažus kaulus.

3. Negiliame inde sumaišykite „Panko“ ir paprastus džiūvėsėlius. Mėsinę filė pusę pagal skonį pabarstykite baltais pipirais ir smulkia jūros druska, o sujungtas dvigubos filė odeles aptepkite „Panko“ džiūvėsėlių mišiniu.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ketaus keptuvėje ant EGG grotelių įkaitinkite alyvuogių aliejų. Smulkiai supjaustykite marinuotos citrinos žievelę. Nuo petražolių šakelės nuplėšykite lapelius ir juos smulkiai supjaustykite.

2. Į keptuvę dėkite sviestą ir palaukite, kol jis ištirps. Į karštą keptuvę dėkite skumbrės filė džiūvėsėliais padengta odele žemyn. Pabarstykite smulkiai pjaustyta citrinos žievele ir petražolėmis. Uždarykite EGG dangtį ir skumbrės filė kepkite apie 8 minutes, kol apatinė jos pusė taps auksinės spalvos ir traški.

3. Skumbrės filė trumpam apverskite ir tuomet iš karto išimkite iš keptuvės. Patiekite su pasirinktu garnyru arba naudokite skumbrę pasirinktam patiekalui.

 

PATARIMAS

Skanu su Antibų padažu arba gaivaus skonio majonezu.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

close