KEPTA TRIUŠIO NUGARINĖ
SU KOPŪSTAIS IR OBUOLIAIS

Kepta triušio nugarinė su troškintais raudonaisiais kopūstais ir obuoliais

Jei mėgstate triušieną, privalote išmėginti šį receptą. Mėsa, kepama su kaulais, įgauna papildomo skonio. Triušio nugarinę su kaulu galite kepti ir keptuvėje, bet kepinant ant grotelių mėsos skonis tik dar labiau išryškėja. Apkeptą mėsą įdėkite į keptuvę, kurioje troškinasi raudonieji kopūstai, ir pakaitinkite, kol triušiena iki galo iškeps. Po 20 min. galėsite nupjaustyti mėsą nuo kaulų ir patiekti su raudonaisiais kopūstais bei obuoliais.

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 40 MIN.

IŠ VISO: 60 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

DARŽOVĖS

1 svogūnas

3 pastarnokai

3 saldžiarūgščiai obuoliai, pvz. „Jonagold“

1 raudonasis kopūstas

4 v. š. alyvuogių aliejaus

 

TRIUŠIENA

2 triušio nugarinės be plėvių

 

Priedai:

Ketaus grotelės

Ketaus keptuvė

Dvigubas įsmeigiamas termometras

 

GAMINIMAS

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Įdėkite į Big Green Egg kepsninę ketaus groteles, uždekite anglis ir įkaitinkite iki 180 °C.

2. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną. Pastarnokus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Išpjaukite obuolių šerdis ir supjaustykite vaisius kubeliais. Raudonąjį kopūstą susmulkinkite juostelėmis.

 

GAMINIMAS

 

1. Uždėkite ketaus keptuvę ant grotelių ir joje įkaitinkite alyvuogių aliejų.

2. Sudėkite svogūną ir kepkite maždaug 2 min. Suberkite pastarnokus bei obuolius ir kepkite 1–2 min. Įmaišykite kopūstą ir kepinkite dar 2 min. Daržoves retkarčiais pamaišykite ir pamaišę kaskart uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį.

3. Užpilkite ant daržovių 400 ml vandens, gerai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite jūros druska bei juodaisiais pipirais. Nustumkite keptuvę tolėliau arba visai išimkite iš kepsninės. Triušio nugarėles išdėliokite ant grotelių ir kepkite maždaug 2 min. Po to apverskite ir kepkite dar 2 min.

4. Nugarines sudėkite ant daržovių keptuvėje mėsingąja puse į viršų. Vėl uždėkite keptuvę ant grotelių arba grąžinkite į centrą. Įsmeikite į vieną nugarinių dvigubo termometro daviklį. Nustatykite 52 °C temperatūrą ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Troškinkite triušieną ir daržoves maždaug 20 min., kol temperatūra mėsos viduje pasieks nustatytąją.

5. Išimkite iš kepsninės ketaus keptuvę. Šaukštu lengvai nuimsite mėsą nuo kaulų. Jei norite, supjaustykite nugarines dailiais gabalėliais ir pabarstykite juodaisiais pipirais bei jūros druska. Patiekite nugarines su daržovėmis.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close