KEPTAS ARBŪZAS
SU DŽINO IR TONIKO GRANITA

Keptas arbūzas su džino ir toniko granita

Ingredientai

4 porcijos

 

 

1 arbūzas

300 ml toniko

100 g cukraus

150 ml džino

4 mėtų šakelės

 

Pasiruošimas iš anksto

 

Iš vakaro

Iš vidurinės arbūzo dalies išpjaukite 2 gražias maždaug 2 cm pločio skiltis. Apvyniokite jas maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą. Nupjaukite likusio arbūzo žievelę ir minkštimą supjaustykite gabalėliais. 300 g palikite granitai, o visa kita, be abejo, suvalgykite.

Prikaistuvyje ant viryklės kaitinkite 100 ml toniko ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilkite skystį į trintuvą arba virtuvinį kombainą, sudėkite 300 g arbūzo, supilkite likusį toniką, džiną ir sudėkite 10 stambių mėtos lapelių. Plakite, kol išeis vientisa masė. Pro sietelį supilkite ją į apvalią skysčių surinkimo talpą (arba kitą negilų indą) ir įdėkite į šaldiklį. Praėjus 3 val. mišinį pamaišykite, kad nesusidarytų ledo kristalai. Po to laikykite šaldiklyje dar mažiausiai 3 val.

 

GAMINIMAS

 

Į šaldiklį įdėkite keturias stiklines. Naudodami grotelių kėliklį išimkite iš EGG kepsninės nerūdijančio plieno groteles ir Pit Mitt BBQ pirštine išimkite convEGGtor laikiklį. Kėlikliu įdėkite į kepsninę ketaus groteles, uždarykite dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 200 °C. Supjaustykite abi arbūzo skiltis į keturias riekeles ir pasmeikite jas ant iešmelių, kad išeitų savotiški saldainiai ant pagaliuko. Trumpai paskrudinkite arbūzo gabalėlius iš abiejų pusių ir, jei norite dailaus grotelių rašto, vis pasukite juos po ketvirtį rato į kairę arba dešinę.

Išimkite iš šaldiklio granitą ir stiklines ir padalykite granitą lygiomis dalimis. Papuoškite mėtomis ir patiekite su keptu arbūzu.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close