Keptas avies kumpis su daržovėmis

 

Jei jau kepti avies kumpį, tai tik kamado kepsninėje, t. y. patikimojoje Big Green Egg. Taip aviena įgaus ryškesnio skonio, be to, tuo pačiu metu galima išsikepti ir daržovių garnyrui.

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE, KEPINIMAS

VIRTUVĖ: VIDURŽEMIO JŪROS REGIONO

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 160 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 180 MIN.

IŠ VISO: 340 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

 

INGREDIENTAI

 

AVIES KUMPIS

1 nedidelis avies kumpis

2–3 v. š. alyvuogių aliejaus

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor

Dvigubas nuotolinis termometras

PRIESKONIŲ MIŠINYS

3 česnako skiltelės

2 rozmarinų šakelės

5 čiobrelių šakelės

2–3 v. š. turkiško prieskonių mišinio (žr. receptą arba įsigykite parduotuvėje)

1 v. š. tamsaus rudojo cukraus

 

PAPRASTAS TURKIŠKO PRIESKONIŲ MIŠINIO RECEPTAS (NEBŪTINA)

5 v. š. maltų saldžiųjų paprikų

1 v. š. džiovintų kalendrų

½ v. š. džiovintų čiobrelių

½ v. š. maltų kuminų

½ v. š. česnakų granulių

½ v. š. juodųjų pipirų

½ v. š. druskos

1 a. š. malto cinamono

1 a. š. maltų Kajeno paprikų

DARŽOVĖS

2 pastarnokai

2 raudonieji burokai

2 geltonieji burokai

2 bulvės

alyvuogių aliejus

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Jei nusprendėte patys pagaminti turkišką prieskonių mišinį, sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Nupjaustykite nuo avies kumpio nereikalingą odą ir riebalus. Paruoškite prieskonių mišinį – nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Nuskabykite rozmarinų ir čiobrelių lapelius ir smulkiai sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite ir mišinį pagal skonį pagardinkite druska. Aptepkite avies kumpį alyvuogių aliejumi ir dosniai įtrinkite prieskonių mišiniu. Marinuokite šaldytuve 1,5 val.

2. Išimkite avies kumpį iš šaldytuvo ir pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir, įdėję convEGGtor bei groteles, įkaitinkite kepsninę iki 150 °C. Tuo tarpu daržoves nuplaukite, bet nenuskuskite.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

1. Uždėkite avies kumpį ant grotelių. Į mėsą įsmeikite nuotolinį termometrą. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir nustatykite pageidaujamą mėsos temperatūrą: 55–58 °C, jei norite pusžalės, 60–63 °C, jei norite vidutiniškai iškepusios, ir 65–67 °C, jei norite gerai iškepusios.

2. Kai iki pageidaujamos mėsos temperatūros liks apie 25 °C, apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi ir pagal skonį apibarstykite druska. Išdėliokite daržoves ant grotelių greta avies kumpio ir kepkite maždaug 1 val.

3. Išimkite avieną bei daržoves iš Big Green Egg kepsninės. Daržoves supjaustykite puselėmis arba ketvirčiais ir dailiai išdėliokite ant pjaustymo lentelės drauge su avies kumpiu.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close