Norite Big Green Egg kamado kepsninėje išsikepti neišpjaustytą žuvį? Tai padaryti yra žymiai paprasčiau, nei manote. O šis Big Green Egg kepsninėje skrudintos gardžios žuvies receptas yra puikus to pavyzdys. Vilkešeris turi tvirtą, sultingą, subtilios tekstūros baltą mėsą. Pasilengvinkite darbus, paprašydami žuvies pardavėjo nuskusti žuvies žvynus ir ją išdarinėti. Jei pardavėjas neturi maždaug 1 kilogramo svorio šviežio vilkešerio, šį patiekalą galite gaminti iš dviejų mažesnių vilkešerių. Tokiu atveju, juos reikės kepti trumpiau, todėl būtinai atsižvelkite į šiame recepte nurodytą gaminamos žuvies vidaus temperatūrą.
PATIEKALO TIPAS: KARŠTASIS PATIEKALAS
KATEGORIJA: ŽUVIS
PAKATEGORĖ: VILKEŠERIS
GAMINIMO BŪDAS: SKRUDINIMAS
SUDĖTINGUMAS: LENGVAS
PASIRUOŠIMO LAIKAS: 20 MINUČIŲ
GAMINIMO LAIKAS: 45 MINUTĖS
IŠ VISO: 65 MINUTĖS
KIEKIS: 4 PORCIJOS
INGREDIENTAI
Vilkešeriui
1 išskrostas maždaug 1 kg svorio vilkešeris be žvynų
Aštriam padažui
2 česnako skiltelių
1 konservuotos citrinos skiltelės
2 cm raudonosios ispaniškos aitriosios paprikos
1 ryšulėlio lygialapių petražolių
1 peletrūno šakelės
1 baziliko šakelės
100 ml alyvuogių aliejaus
4 žaliųjų alyvuogių be kauliukų
4 ančiuvių filė
1 v. š. garstyčių
1 v. š. kaparėlių
0,5 a. š. svogūnų miltelių
Reikalingi priedai:
convEGGtor laikiklis
Vienkartinė skysčių surinkimo talpa
Nerūdijančio plieno grotelės
Perforuotos pusapvalės grotelės
Momentinis termometras
IŠANKSTINIS PASIRUOŠIMAS
1. Uždekite anglis Big Green Egg kepsninėje ir įdėję convEGGtor laikiklį su skysčių surinkimo talpa bei nerūdijančio plieno grotelėmis įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros.
2. Tuo tarpu, aštriam padažui nulupkite česnaką ir jo skilteles stambiai sukapokite. Iš konservuotos citrinos skiltelės išpjaukite minkštimą ir atidėkite, nes jo nebereikės, o žievelę supjaustykite stambiais gabaliukais. Nupjaukite aitriosios paprikos kotelį ir išskobkite sėklas. Nuo petražolių, peletrūno ir baziliko šakelių nuskinkite lapelius.
3. Sudėkite visus aštraus padažo ingredientus į rankinio trintuvo indą ir trinkite, kol gausis vienalytė aštraus padažo masė. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, ir viską atidėkite į šoną.
4. Nuo vilkešerio nupjaukite priekinius ir užpakalinius pelekus. Po šaltu tekančiu vandeniu nuplaukite žuvį, išplaudami jos pilvo ertmę, ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kas 2,5 centimetrus iš abiejų pusių padarykite maždaug 1 centimetro gylio įpjovas vilkešerio odoje. Padėkite vilkešerį ant perforuotų pusapvalių grotelių. Atidėkite pusę aštraus padažo, kad jį vėliau galėtumėte patiekti prie skrudinto vilkešerio. Kita aštraus padažo dalimi įtrinkite abi vilkešerio puses, įskaitant įpjovas. Pagal skonį žuvį apibarstykite druska ir pipirais.
GAMINIMAS
1. Padėkite perforuotas pusapvales groteles su vilkešeriu ant Big Green Egg nerūdijančio plieno grotelių. Uždarykite kamado kepsninės dangtį ir paskrudinkite vilkešerį apie 40 minučių, kol jo vidaus temperatūra pasieks 60 °C. Temperatūrą galite nustatyti šiuo momentiniu termometru. Kepkite žuvį toliau, kol jos vidaus temperatūra pasieks 62 °C.
2. Įdėkite skrudintą vilkešerį į lėkštę ir patiekite su atsidėtu aštriu padažu.
© Big Green Egg Europe