Kepto viščiuko su uogų padažu receptas

 

 

Šis kepto viščiuko receptas nereikalauja mėsos marinuoti ar gardinti prieskonių mišiniu. Čiobreliai vištienai suteikia labai gardų skonį. O prie mėsos puikiai dera Big Green Egg kepsninėje pagamintas uogų padažas.

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

VIRTUVĖ: VIDURŽEMIO JŪROS

SUDĖTINGUMAS: PAPRASTA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 95 MIN.

IŠ VISO: 115 MIN.

IŠEIS: 4 PORCIJOS

 

INGREDIENTAI

 

VIŠTIENA

1 viščiukas, apie 1,2 kg svorio

1 ryšelis citrininių čiobrelių

4 v. š. alyvuogių aliejaus

jūros druskos

 

PADAŽAS

3 pailgi šalotiniai svogūnėliai

2 v. š. alyvuogių aliejaus

150 g mėlynių

150 g juodųjų serbentų

150 g gervuogių

400 ml raudonojo vyno

kukurūzų krakmolo

 

Reikalingi priedai:

convEGGtor laikiklis

Vienkartinė skysčių surinkimo talpa

Dvigubas įsmeigiamas nuotolinis termometras

Apvalaus ketaus puodo dangtis

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję convEGGtor, vienkartinę talpą bei groteles, įkaitinkite iki 200 °C.

2. Tuo tarpu pasidėkite viščiuką ant stalviršio. Nuskabykite citrininio čiobrelio lapelius ir smulkiai sukapokite. Iš visų pusių ištepkite vištą alyvuogių aliejumi, apibarstykite jūros druska ir smulkintais čiobreliais. Ketvirtį čiobrelių pasilikite padažui.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Uždėkite viščiuką ant grotelių ir į vieną šlaunį įsmeikite termometro daviklį. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir nustatykite, kad mėsos temperatūra būtų 72 °C. Tuo tarpu nulupkite ir smulkiai sukapokite padažui skirtus svogūnėlius.

2. Mėsai pasiekus nustatytą temperatūrą išimkite vištą iš Big Green Egg ir pridenkite aliuminio folija. Pasistenkite vištos nesuvynioti, antraip prarasite traškią odelę.

3. Uždėkite apvalaus ketaus puodo dangtį ant grotelių ir jame įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintus svogūnėlius ir pakepinkite, kol taps skaidrūs.

4. Sudėkite čiobrelius, mėlynes, juoduosius serbentus bei gervuoges, supilkite raudonąjį vyną. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir troškinkite padažą 15 min.

5. Šiek tiek kukurūzų krakmolo išmaišykite vandenyje ir gautą košelę supilkite į padažą, kol jis sutirštės iki pageidaujamos konsistencijos (prireikus įdėkite daugiau krakmolo mišinio). Patroškinkite padažą dar 2 min. ir pagal skonį pagardinkite druska.

6. Išimkite dangtį su padažu iš Big Green Egg kepsninės ir patiekite su keptu viščiuku.

Patarimas

Norėtumėte prie keptos vištos patiekti puikių garnyrų? Tuomet Big Green Egg kepsninėje paruoškite keptą žiedinį kopūstą ir keptas saldžiąsias bulves.

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close