KEPTOS AUSTRĖS
SU TAILANDIETIŠKU PADAŽU

KEPTOS AUSTRĖS

Mėgstate austres? Tuomet privalote paragauti pasakiškai skanių Big Green Egg kepsninėje keptų austrių. Sūrios austrės, padažo ir kepsninės suteikiamo dūmų skonio derinys tiesiog nepakartojamas! Tai gardus ir rafinuotas užkandis, kurį pagaminsite akimirksniu. Laiškinių svogūnų tailandietiškam padažui galite ir nekepinti ant grotelių, bet pakepti jie suteiks padažui dar daugiau skonio.

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 5 MIN.

IŠ VISO: 25 MIN.

IŠEIS: 10 PORCIJŲ

 

 

INGREDIENTAI

 

 

AUSTRĖS

10 austrių

500 g rupios jūros druskos

PADAŽAS

5 laiškiniai svogūnai

1 raudona aitrioji paprika

3 cm šviežio imbiero

5 v. š. sojų padažo (Kikkoman su mažesniu druskos kiekiu)

1 ekologiška žalioji citrina

Priedai:

Ketaus grotelės

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 200 °C. Tuo tarpu pradėkite ruošti padažą. Nuplaukite ir, jei reikia, apskabykite laiškinius svogūnus.

2. Išdėliokite laiškinius svogūnus ant grotelių, uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį ir kepkite maždaug 3 min. Po to išimkite iš kepsninės, atvėsinkite ir supjaustykite plonais žiedais. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį ir sėklas ir smulkiai supjaustykite. Imbierą nulupkite ir smulkiai sukapokite. Visus ingredientus sudėkite į dubenį drauge su sojų padažu. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę, po to perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite sultis.

3. Paruoškite lėkštę jūros druskos. Atidarykite austres – austrių peiliuką įkiškite tarp geldelių toje vietoje, kur jos susijungia. Judindami peilį horizontaliai į abi puses atkabinkite geldeles. Nesukite peilio, kad nesutrupėtų kriauklė. Atkabinę geldeles pakreipkite peilį įstrižai į viršų ir braukite link dešinėje pusėje esančio raumens, kuriuo austrė prisitvirtinusi prie viršutinės geldelės. Nupjaukite jį ir nukelkite viršutinę kriauklės puselę. Apatinę geldelę su austre padėkite ant jūros druskos. Taip ji išliks stabili, neapvirs.

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Ant kiekvienos austrės užpilkite po 3 arbatinius šaukštelius padažo. Išdėliokite austres ant žemesnės grotelių dalies ir uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį. Austres kepkite apie 3 min. Į gražią lėkštę įberkite jūros druskos.

2. Išimkite austres iš Big Green Egg kepsninės ir išdėliokite paruoštoje lėkštėje su jūros druska.

 

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close