VEGETARIŠKOS 
KESADILIJOS

KESADILIJOS SU GRIETINE

Kesadilijos – gerai žinomas patiekalas Meksikoje, šalyje, kur gaminamos keraminės Big Green Egg kepsninės dalys. Šįkart šiam gardžiam patiekalui paruošti naudojame ketaus keptuvę. Jūs kesadilijas galite iškepti ir ant plokščios kepimo plokštės ar net ketaus puode, uždėtame ant Big Green Egg grotelių. Tačiau atminkite, kad naudojant ketaus puodą bus sunkiau kesadilijas apversti, įdėti ir išimti. Tokiu atveju jums labai pravers mentelė.

 

INGREDIENTAI

 

KESADILIJOS

  • 1 nedidelis brokolis
  • ½ žalios cukinijos
  • 8 laiškiniai svogūnai
  • 1 avokadas
  • 1 ryšelis bazilikų
  • 200 g tarkuoto brandinto sūrio
  • 6 nedidelės tortilijos (amaždaug Ø15 cm)
  • 200 g minkšto ožkų pieno sūrio
  • 125 g grietinės

 

 

GAMINIMAS

 

  1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles ir keptuvę, įkaitinkite iki 220 °C.
  2. Tuo tarpu brokolį supjaustykite smulkiais žiedynais. Prikaistuvyje užvirinkite silpnai pasūdytą vandenį, sudėkite brokolio žiedynus ir pavirkite maždaug 4 min. Nukoškite ir perplaukite brokolį šaltu vandeniu. Gerai nuvarvinkite. Cukiniją supjaustykite nedideliais kubeliais, o laiškinius svogūnus – plonais žiedais. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, o minkštimą nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuskabykite ir smulkiai sukapokite bazilikų lapelius. Sumaišykite tarkuotą sūrį, daržoves, avokadą ir bazilikus.
  3. Visas tortilijas ištepkite ožkų pieno sūriu. Ant trijų tortilijų užbarstykite daržovių ir uždenkite jas kitomis tortilijomis, dėdami sūriu ištepta puse į apačią. Švelniai prispauskite.
  4. Įdėkite į keptuvę kesadiliją, uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite maždaug 5 min. Tuo tarpu sukrėskite grietinę į dubenėlį ir pamaišykite.
  5. Apverskite kesadiliją ir kepkite dar 5 min., kol apskrus. Išimkite kesadiliją iš keptuvės, padalykite į 4 dalis ir patiekite su grietine. Lygiai taip pat iškepkite likusias kesadilijas.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

 

close