TRAŠKI KIAULIENOS PAPILVĖ
AZIJIETIŠKAI

Kiaulienos papilvė azijietiškai

Šiame kiaulienos papilvės recepte mėsa iš pradžių marinuojama 24 val., kad įgautų gardaus azijietiško skonio. Tam, kad mėsa būtų apskrudusi ir traški, kiaulieną pirkite su odele. Ji dailiai apskrunda, nes papilvė kepama gana aukštoje temperatūroje. Taip paruošta mėsa tekstūra primena tradicinę kinietišką kiaulieną, tačiau pasižymi kitokiu skoniu.

 

Dėmesio: į nurodytą gaminimo trukmę neįtrauktas 24 val. trunkantis marinavimas.

 

GAMINIMO BŪDAS: GAMINIMAS NETIESIOGINĖJE KAITROJE

SUDĖTINGUMAS: LENGVA

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 15 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 120 MIN.

IŠ VISO: 135 MIN.

KIEKIS: 8–10 PORCIJŲ

 

INGREDIENTAI

 

KIAULIENOS PAPILVĖ

1,5 kg kiaulienos papilvės su odele

MARINATAS

2 svogūnai

6 česnako skiltelės

4 cm šviežio imbiero

2 raudonos aitriosios paprikos

3 ekologiškos žaliosios citrinos

80 ml žuvų padažo

40 ml sezamų aliejaus

Reikalingi priedai:

Stačiakampė skysčių surinkimo talpa

convEGGtor laikiklis

Vienkartinė skysčių surinkimo talpa

Momentinis skaitmeninis termometras

 

GAMINIMAS

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

1. Paruoškite marintą. Nulupkite ir sukapokite svogūnus. Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnako skilteles. Nulupkite ir smulkiai sukapokite imbierą. Perpjaukite aitriąsias paprikas išilgai, pašalinkite kotelius ir sėklas, o minkštimą smulkiai sukapokite. Nutarkuokite žaliųjų citrinų žieveles, vaisius perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite.

2. Kiaulienos papilvę odele į apačią įdėkite į stačiakampę skysčių surinkimo talpą ir gausiai užpilkite marinatu. Apverskite mėsą, kad odelė būtų viršuje, ir aštraus peilio smaigaliu ją tankiai subadykite. Odelę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, o mėsą neuždengtą marinuokite šaldytuve 24 val.

 

GAMINIMAS

 

1. Išimkite kiaulienos šoninę iš šaldytuvo. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję convEGGtor laikiklį įkaitinkite kepsninę iki 220 °C.

2. Ant convEGGtor uždėkite vienkartinę skysčių surinkimo talpą ir į kepsninę įdėkite groteles. Ant jų uždėkite kiaulienos papilvę odele į viršų. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir kepkite kiaulieną maždaug 1,5 val., kol temperatūra viduje pasieks bent 70 °C. Temperatūrą galite išmatuoti momentiniu skaitmeniniu termometru. Jei temperatūra dar nepasiekė pageidaujamo lygio, kepkite kiaulieną šiek tiek ilgiau.

3. Išimkite kiaulienos papilvę iš Big Green Egg kepsninės ir padėkite ant pjaustymo lentelės. Uždenkite mėsą aliuminio folija ir palaikykite maždaug 10 min.

4. Nuimkite aliuminio foliją ir uždėkite kiaulienos papilvę ant pjaustymo lentos odele į apačią. Jei traški odelė bus viršuje, bus sunku mėsą supjaustyti. Supjaustykite kiaulieną dailiais gabalėliais ir patiekite su pasirinktu garnyru.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close