Geriausios kepsninės

Gaminti maistą gryname ore – tikras malonumas. Tai daugiau nei vien valgio gaminimas norint pasisotinti. Tai ritualas – tiek kepant vienumoje, tiek dalinantis potyriu su draugais ir artimaisiais. Drauge tai būdas pajusti ryšį su mūsų protėviais, lauke gaminusiais iš būtinybės. Laimė, dabar galime naudoti šiuolaikines priemones ir niekam nereikia vargti kūrenant laužą. Tačiau vienas grilis kitam nelygus. Taigi, kas yra gera kepsninė ir kaip išsirinkti pačią tinkamiausią?

 

Kokias kepsnines rinktis

Šiais laikais kepsninių pasirinkimas neįtikėtinai didelis. Tiesą sakant, galima sakyti, kad išgyvename kepsninių aukso amžių. Metalinis, keraminis, dujinis, elektrinis, medžiu arba anglimis kūrenamas grilis – prireikus išsirinkti net galva gali apsisukti. Kiekvienas jų turi savų pliusų ir minusų, į kuriuos ir reikėtų atsižvelgti įsigyjant lauko kepsninę. Štai elektrinis grilis veiks tik ten, kur bus elektros, vadinasi, apie romantišką iškylą prie ežero galima pamiršti. Dujinė kepsninė ne visada saugi, be to, nesuteiks patiekalams malonaus dūmų aromato. Metalinis grilis bus linkęs įkaisti, todėl jį naudojant kils pavojus skaudžiai nusideginti. Be to, jam bus sunkiau išlaikyti aukštą temperatūrą atvėsus orams. Keraminė kepsninė tolygiau įkaista ir ilgiau išlaiko vienodą temperatūrą, tačiau taupesnius pirkėjus gali atbaidyti jos kaina.

 

Geriausios kepsninės paslaptis

Viena svarbiausių savybių, į kurią reikėtų atsižvelgti renkantis kepsninę, – jos ilgaamžiškumas. Pigus grilis, kurio detalėms ir gamybos procesui netaikoma jokia garantija, – trumpalaikis pirkinys, susidėvėsiantis per vieną ar du sezonus. Užuot kaskart vis ieškojus, kuo jį pakeisti, geriau investuoti į kepsninę, kuri tarnaus daugelį metų.

Ne ką mažiau svarbu ir kepsninėje gimstančių patiekalų skonis. Ne visi lauko griliai suteikia maistui malonaus aromato, ne visuose iškepa sultingi valgiai. Keraminės kepsninės padės kaskart sukurti gastronominius šedevrus, nes jose įkaitęs oras cirkuliuoja, užtikrindamas tobulą galutinį rezultatą.

Dar viena geriausios kepsninės savybė – universalumas. Galbūt dabar atrodo, kad minkštutėliai didkepsniai niekada neatsibos, bet ilgai netrukus kils noras eksperimentuoti. Gal sriubos iš kepsninėje apkepintų šakninių daržovių? O gal sumuštinio su rūkyta vištiena? Turint universalią keraminę kepsninę viskas įmanoma – net išsikepti purių keksiukų su sezoninėmis uogomis. Tai padaryti padės platus priedų pasirinkimas.

Renkantis kepsninę reikėtų atsižvelgti ir į jos taupumą bei našumą. Ar sąskaita už elektrą, kurią gausite po smagaus barbekiu vakarėlio, privers plaukus nuo galvos rautis? Ar vienos pakrovos medžio anglių pakaks kiaulienai žemoje temperatūroje iškepti? Ar bevartant mėsainius nesibaigs dujos? Gera kepsninė padės sutaupyti ir nevers raudonuoti į gimtadienį sukviestų svečių akivaizdoje.

Įvertinus įvairių grilių savybes, atsakymas į klausimą kokias kepsnines rinktis peršasi savaime. Jei norite universalaus, ilgaamžio, estetiškai patrauklaus, saugaus ir taupaus griliaus, geriausias pasirinkimas – kokybiška keraminė kepsninė Big Green Egg.

close