KUSKUSO SALOTOS SU OMARAIS IR
KEPINTOMIS DARŽOVĖMIS

SALOTOS SU OMARAIS IR DARŽOVĖMIS

Mėgstate Big Green Egg kepsninėje keptą omarą? Tuomet patiks ir šis receptas. Tai paprastos kuskuso salotos su keptomis daržovėmis, kurias galite patiekti ir kaip užkandį, ir kaip pagrindinį patiekalą. Maistinga ir sveika!

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO: 20 MIN.

GAMINIMO TRUKMĖ: 35 MIN.

IŠ VISO: 55 MIN.

KIEKIS: 6 PORCIJOS

 

Ingredientai

 

SALOTOS

500 g kuskuso (gali būti su saulėje džiovintais pomidorais)

3 v. š. alyvuogių aliejaus

200 g žirnių ankščių

200 g mažųjų cukinijų

200 g žalių mažųjų smidrų

 

OMARAI

3 omarai (po 600 g)

jūros druskos

Priedai:

Ketaus grotelės

 

GAMINIMAS

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 220 °C.

2. Tuo tarpu užvirinkite 600 ml vandens. Dubenyje sumaišykite kuskusą su alyvuogių aliejumi ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Dubenį uždenkite.

3. Nulaužykite žirnių anksčių galiukus ir pašalinkite sukietėjusias gysleles. Mažąsias cukinijas išilgai perpjaukite per pusę. Nulaužykite sukietėjusius smidrų galus.

GAMINIMAS

1. Ankštis, mažąsias cukinijas ir smidrus išdėliokite ant grotelių ir kepkite apie 2 min. Daržoves apverskite ir kepkite dar 2 min.

2. Šakute išpurenkite kuskusą ir sumaišykite su keptomis daržovėmis.

3. Įstatykite didelio peilio galiuką omaro galvos apačioje ir vienu mikliu judesiu išilgai perpjaukite galvą. Po to per pusę perpjaukite visą omarą. Pašalinkite vidurius nuskalaudami puseles šaltu vandeniu. Nulaužkite kojas, žnyples ir uodegą. Tą patį padarykite su kitais dviem omarais.

4. Omarų kojas išdėliokite ant grotelių ir kepkite apie 7 min. Kojas apverskite ir ant grotelių išdėliokite uodegas mėsingąja puse į apačią. Kepkite apie 2 min., apverskite kojas ir kepkite dar 5 min. Kaskart apvertę uždarykite Big Green Egg kepsninės dangtį.

5. Išimkite iš kepsninės omarų kojas ir uodegas. Kojas perpjaukite per sąnarius, o kiautą perkirpkite žirklėmis. Pralaužkite kojas ir išimkite mėsą. Išskobkite mėsą iš uodegų. Įmaišykite omarų mėsą į kuskuso salotas, pagal skonį pagardinkite jūros druska ir pipirais.

 

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close