JAUTIENOS MENTĖS KEPSNYS

MENTĖS KEPSNYS (BLADE STEAK)

 

 

Ingredientai

4 porcijos

1 nepjaustyta (airiškos) jautienos mentė

PARUOŠIMAS

 

Mentės dažnai rasite parduotuvėse, kur ji būna supjaustyta vertikaliai. Mes mentę paruošime nepjaustytą, be to, mėsos netroškinsime, o kepsime ant grotelių 10–12 min.

1. Uždėję ketaus groteles įkaitinkite Big Green Egg kepsninę iki 240–250 °C. Nepjaustytoje mentėje per vidurį yra kieta sausgyslė ir tvirtas riebalų sluoksnis. Aštriu peiliu perpjaukite mentę horizontaliai iš karto virš vidurinio sluoksnio ir pašalinkite sausgyslę ir riebalų sluoksnį. Jums liks dvi plokščios mėsos pusės. Nuopjovas galima panaudoti troškiniui arba padažui. Abi puses perpjaukite per pusę vertikaliai – turėsite keturis kepsnius.

2. Kepkite mentės kepsnius po 5–6 min. iš abiejų pusių. Kas kelias minutes vis pasukite kepsnius po ketvirtį rato, kad mėsoje įsirėžtų dailios grotelių žymės. Nukelkite kepsnius nuo grotelių, palikite kelias minutes ir pagardinkite pipirais bei druska pagal skonį. Patiekite, pavyzdžiui, su padažu iš keptų paprikų, smulkiai pjaustyto svogūno, pusės smulkintos aitriosios paprikos, geltonųjų ir raudonųjų vyšninių pomidorų ir smulkiai kapotų šviežių kalendrų. Pagal skonį pagardinkite padažą baltojo vyno actu, alyvuogių aliejumi, pipirais bei druska.

 


© Big Green Egg Europe 2015, www.biggreenegg.eu

close