MIDIJŲ GRATINAS ANT BIG GREEN EGG

 

Ar mėgstate midijas? Jei taip, tuomet kada nors savo Big Green Egg būtinai turite pasigaminti šią nuostabiai gardžią gratino versiją. Kad pagamintumėte šį midijų patiekalą, jums reikės jau paruoštų moliuskų. Žinoma, tai padaryte galite ir savo kamado. Užuot midijas virę, pakepinkite jas EGG. Taigi, pasigaminkite papildomą keptų Midijų à la Big Green Egg porciją, o kitą dieną galėsite jas panaudoti gratine.

 

 

INGREDIENTAI

 

 

MIDIJOS

1 Midijų à la Big Green Egg porcija

 

PADAŽAS

1 šalotinis svogūnas

1 v.š. sviesto

1 v.š. miltų

SKREBUČIAI

2 baltos duonos riekės

1 česnako skiltelė

1 v.š. sviesto

½ a.š. geltonos kario pastos

 

PAPUOŠIMUI

1 petražolės šakelė

 

PATEIKIMUI

Kaimiška duona

 

 

 

 

 

PASIRUOŠIMAS IŠ ANKSTO

 

 

1. Big Green Egg uždekite anglis ir įdėję nerūdijančio plieno groteles įkaitinkite iki 210°C temperatūros. Tuo tarpu nusunkite Midijas à la Big Green Egg ir išsaugokite skystį atskirame inde. Išgliaudykite midijas iš lukštų ir nukoškite virimo skystį. Daržoves iš virimo skysčio ir patį skystį laikykite atskirai. Leiskite atvėsti. Išmeskite lukštus.

2. Padažui nulupkite ir susmulkinkite šalotinius svogūnus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite šalotinius svogūnus ir įmaišykite miltus. Kaitinkite apie 2 minutes ir, maišydami šluotele, pilkite tiek atvėsusio kepimo skysčio, kad susidarytų tirštas padažas. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite atskirai laikytas daržoves.

 

 

 

 

GAMINIMAS

 

 

1. Skrebučiams ant grotelių uždėkite mažą ketaus keptuvę. Uždenkite EGG dangtį ir keptuvę keletą minučių pakaitinkite. Tuo tarpu nuo baltos duonos nupjaukite plutelę ir duoną supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite česnaką ir skiltelę smulkiai supjaustykite. Į keptuvę dėkite sviestą, česnaką ir kario pastą, išmaišykite ir uždenkite EGG dangtį. Palaukite, kol sviestas pradės putoti.

2. Išimkite keptuvę iš EGG, sudėkite duonos kubelius ir juos į sviesto mišinį maišykite tol, kol jie tolygiai pasidengs. Midijas paskleiskite nedidelėje keptuvėje ar orkaitės inde (Ø 20 cm diametro) ir tolygiai užpilkite padažu. Duonos kubelius tolygiai užbarstykite ant padažo. Dėkite keptuvę arba orkaitės indą ant grotelių, uždenkite EGG dangtį ir leiskite midijomis kepti gratine apie 15 minučių. Per tą laiką nuo petražolių nuskabykite lapelius ir supjaustykite juos juostelėmis.

 

 

 

 


© Big Green Egg Europe

 

close