MOLIŪGŲ SRIUBA

Big Green Egg kepsninėje galima vienu metu kepti ant grotelių ir virti, todėl šitą gardžią moliūgų sriubą paruošite nė nemirktelėję!

 

 

INGREDIENTAI

 

 

½ nedidelio poro

2/3 saliero lapkočio (išorinio)

1/8 saliero gumbo

1 didelis valgomasis svogūnėlis

1 česnako skiltelė

3 čiobrelių šakelės

20 g druskos

2 nedideli ekologiški moliūgai (kiekvienas po maždaug 700 g)

100 g fetos

pipirnių

 

GAMINIMAS

 

 

 

Užkurkite Big Green Egg kepsninę ir įdėję convEGGtor laikiklį bei groteles įkaitinkite iki 180 °C. Tuo tarpu porą supjaustykite žiedais, o saliero lapkotį – plonais griežinėliais. Saliero gumbą nulupkite ir susmulkinkite kubeliais, valgomąjį svogūnėlį ir česnako skiltelę nulupkite ir sukapokite.

 

 

 

Susmulkintas daržoves, čiobrelio šakeles, 1 litrą vandens ir druską sudėkite į troškintuvą, uždenkite dangčiu ir uždėkite jį ant grotelių. Moliūgus sudėkite greta troškintuvo. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir maždaug 30 min. kepkite moliūgus, tuo pačiu metu virdami daržoves. Moliūgų vartyti nereikia. Praėjus 30 min. patikrinkite, ar moliūgai ir daržovės troškintuve suminkštėjo. Jei reikia,

virkite ilgiau.

 

 

 

 

Išimkite moliūgus iš kepsninės ir palikite atvėsti, kad nebūtų per karšta juos darinėti. Troškintuvą ištraukite iš kepsninės ir iš jo išgriebkite čiobrelius. Moliūgus nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobkite sėklas. Minkštimą supjaustykite stambiais gabalėliais ir sudėkite į troškintuvą. Sutrinkite sriubą iki vientisos masės ir perkoškite per sietelį. Sriubą pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.

 

 

 

 

Fetą supjaustykite kubeliais ir padalykite į 8 stiklines. Į jas supilstykite karštą sriubą ir papuoškite pipirnėmis.

 


© Big Green Egg Europe, www.biggreenegg.eu

close